zaterdag, maart 28, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Maatschappelijke Organisaties / Expositie Zuidas Ondergronds
Expositie Zuidas Ondergronds

Expositie Zuidas Ondergronds

  • Nederland
  • Stichting Amsterdam Ondergronds opent haar eerste expositie over de ondergrond van onze stad. Het thema ondergrond werd in Amsterdam niet eerder op dergelijke wijze belicht. Het onbekende, ondergrondse en verborgene fascineren!
  • zuidasafbeelding bas k persbericht
  • Stichting Amsterdam Ondergronds
  • www.ondergronds.nl
  • info@ondergronds.nl
  • Opening donderdag 5 maart, 16 uur door: Dijkgraaf Gerhard van den Top, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht Klaas de Boer, directeur Zuidas Zuidas, onder Zuidplein 5 maart t/m 5 juni 2015 - geopend op werkdagen van 6 - 20 Nadere informatie bij Merel Ligtelijn: 06-54224716 - info@ondergronds.nl - www.ondergronds.nl Noot voor de redactie Beelden zijn op aanvraag verkrijgbaar voor (eenmalige) publicatie in print of online (tijdelijk).

Deze unieke, kernachtige en boeiende expositie belicht aan de hand van fotoʼs, infographics, objecten,tekst en video hoe de ondergrondse systemen het leven mogelijk maken in het ultramoderne stukje stad dat Zuidas heet.

Wie is er nu geïnteresseerd in het ondergrondse woud van kabels, leidingen en tunnels? In een wereld die bovengronds draadloos lijkt te zijn. Waar kinderen geloven dat melk uit een pak komt in plaats van uit de koe en dat bloemen niet in de natuur groeien, maar in een vaas. Waar anderen menen dat je een stekker kunt steken in twee willekeurige gaatjes in de muur en dat er dan nog stroom uit komt ook?

Deze expositie legt in heldere taal uit hoe complexe systemen voor water, energie en datacommunicatie de vitale functies van de hedendaagse, duurzame stad bedienen.

Komt dat zien, laat u meeslepen door de lokale tijdreis die Bas Köhler samen met de stichting tekende, en promoveer binnen 15 minuten tot Expert van de Ondergrond!

Samenstelling expositie & sponsoren – Journalist Merel Ligtelijn en ontwerper Jaap Elzas, bestuursleden van de stichting, zijn verantwoordelijk voor het concept, de samenstelling en realisatie van de expositie. Ingenieursbrein achter de inhoud is bestuurslid Frans Taselaar, van ingenieursbureau Hompe en Taselaar.

Sponsoren zijn Zuidas Amsterdam, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (waterbeheer), Waternet (drinkwater, riolering), Nuon (koude en warmte), Liander (elektriciteit), Adinf (telecommunicatie) en WTC Amsterdam.

Stichting Amsterdam Ondergronds – De stichting wil de stadsbewoner, de stedebouwer, de architect, de componist, de technicus, de dichter, de schilder inspireren, activeren en verrijken met kennis over de wereld onder het maaiveld. Eerder organiseerde de stichting o.m. debatten over de ondergrond in het Parooltheater, maakte een korte film met Willem de Ridder en stelde het hoofdstuk samen over de Stedelijke Ondergrond in de Bosatlas van de Nederlandse Ondergrond.

Over oggetje

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top