woensdag, december 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Extra EU-top over banen en groei
Extra EU-top over banen en groei

Extra EU-top over banen en groei

  • Europa
  • De Europese leiders gaan zich op een speciale top buigen over banen voor met name jongeren, groei en investeringen. Dat zei EU-president Herman Van Rompuy na afloop van het overleg tussen de Europese regeringsleiders en staatshoofden in Brussel. De top wordt georganiseerd door Italië op 7 oktober.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjms4kbtz5yv/nieuws/extra_eu_top_over_banen_en_groei?ctx=vhsjeu461wp8&tab=0

De EU-leiders moeten oplossingen bedenken om de kwakkelende Europese economie vooruit te helpen. Zo moet worden gekeken naar de mogelijkheid om het tempo aan te passen waarin bezuinigingen worden doorgevoerd, menen onder meer de Franse president François Hollande en de Italiaanse premier Matteo Renzi. Te forse besparingen zouden het herstel belemmeren.

De noodzaak voor de speciale top is gegroeid door de actuele economische cijfers, die aantonen dat het herstel zwak blijft. Dat geldt vooral voor de eurolanden. De inflatie is buitengewoon laag en de werkloosheid onacceptabel hoog.

Voor de eurozone komt er nog een eigen top.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top