vrijdag, september 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Extra Europees geld tegen Nederlandse jeugdwerkloosheid
Extra Europees geld tegen Nederlandse jeugdwerkloosheid

Extra Europees geld tegen Nederlandse jeugdwerkloosheid

  • Europa
  • Er komt bijna 18 miljoen euro extra beschikbaar voor projecten die de jeugdwerkloosheid in Nederland moeten terugdringen. Het geld komt uit Europese subsidies en gaat naar jeugdprojecten in 35 gemeenten. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakt dat dinsdag, op 'Europese banendag' op Twitter, bekend.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjrp7ur6a4qh/nieuws/extra_europees_geld_tegen_nederlandse?ctx=vhsjeu461wp8&tab=0

Vorig jaar kregen de gemeenten ongeveer 41 miljoen uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) om initiatieven te steunen die gericht zijn op jongeren zonder werk. De acties zouden halverwege dit jaar aflopen, maar worden met de extra subsidie verlengd. De ESF-bijdrage aan de projecten gaat omhoog en gemeenten krijgen meer tijd om de acties af te ronden.

Klijnsma ziet dat ondanks het herstel van de economie de jeugdwerkloosheid hardnekkig is. ,,Teveel jongeren hebben problemen met het vinden van een baan. Dat is in de eerste plaats dramatisch voor de jongeren zelf, maar eigenlijk voor ons allemaal. Daar kunnen we niet in berusten.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top