woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / Extra geld voor meer docenten talen
Extra geld voor meer docenten talen

Extra geld voor meer docenten talen

  • Nederland
  • Om meer leraren Nederlands, Engels, Frans, Duits en klassieke talen voor de klas te krijgen gaan universiteiten meer eerstegraads leraren talen opleiden. Het kabinet stelt daarvoor €4 miljoen beschikbaar, zo maakte minister Jet Bussemaker (Onderwijs) vandaag bekend.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/11/27/extra-geld-voor-meer-docenten-talen.html

Op dit moment vormen deze talen de zogenoemde ‘tekortvakken’, vakken waar te weinig leraren voor beschikbaar zijn. Dat bedreigt de kwaliteit van het onderwijs en dus is er werk aan de winkel voor de universiteiten en lerarenopleidingen, aldus minister Bussemaker. De minister daagt de opleidingen uit om zelf met initiatieven te komen om meer jongeren enthousiast te maken voor een baan voor de klas.

Eerder maakte minister Bussemaker bekend dat Lerarenopleidingen studenten strenger gaan selecteren op geschiktheid voor het beroep, kennis en motivatie. Deze maatregel moet de studie-uitval terugdringen en leiden tot betere leraren.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top