maandag, september 24, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Extra geld voor musea die samenwerken
Extra geld voor musea die samenwerken

Extra geld voor musea die samenwerken

  • Nederland
  • Musea kunnen bij het Mondriaan Fonds extra geld aanvragen voor de financiering van bijzondere vormen van samenwerking. Minister Bussemaker (Cultuur) stelt hiervoor €8 miljoen beschikbaar.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/11/28/extra-geld-voor-musea-die-samenwerken.html

Regeling Samenwerking Musea

Minister Bussemaker kondigde de extra investering voor samenwerking tussen musea aan in haar brief ‘Samen werken, samen sterker’ van 10 juni 2013. Zij reageerde hiermee op het advies van de Raad voor Cultuur en het advies van de Commissie Asscher-Vonk die allebei het belang van samenwerking onderstrepen. ‘Door meer en anders samen te werken en het onderling uitlenen van collecties kunnen musea ondernemender worden en nieuw publiek voor hun collecties interesseren,’ aldus minister Bussemaker.

Het Mondriaan Fonds heeft vervolgens de regeling ‘Samenwerking Musea’ ontwikkeld, waarbinnen musea hun aanvraag kunnen indienen. Musea kunnen hiervoor andere (internationale) musea als samenwerkingspartner zoeken, maar ze kunnen ook verbindingen aangaan met andere maatschappelijke partijen, zoals kastelen, historische verenigingen, archieven, monumenten en natuurverenigingen.

Het gaat om initiatieven die het gangbare overstijgen, die de relatie tussen burgers en cultureel erfgoed versterken, een duurzaam karakter hebben en een voorbeeld zijn voor anderen.

Voor meer informatie over de regeling Samenwerking Musea: www.mondriaanfonds.nl.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top