dinsdag, oktober 27, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Extra kosten bellen in buitenland moeten verdwijnen
Extra kosten bellen in buitenland moeten verdwijnen

Extra kosten bellen in buitenland moeten verdwijnen

  • Europa
  • De extra kosten voor bellen of mobiel internetten in een ander EU-land moeten uiterlijk eind volgend jaar verdwijnen. Dat stelde een commissie van het Europees Parlement dinsdag.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vji6icq65suo/nieuws/extra_kosten_bellen_in_buitenland_moeten?ctx=vh9xh695xkkj&tab=0

Daarmee is er in de Europese Unie een nieuwe stap gezet om de zogenoemde roamingkosten zo snel mogelijk af te schaffen. Ook de Europese Commissie wil een afbouw, maar zij noemde nog geen tijdstip. De afgelopen jaren zijn de tarieven al wel herhaaldelijk verlaagd. De parlementscommissie vindt dat consumenten uiterlijk vanaf 15 december 2015 niet meer extra hoeven te betalen voor bellen, mobiel internetten of het versturen van een sms uit een ander EU-land.

Het aanpakken van de roamingkosten maakt deel uit van een groot pakket voorstellen van Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) om één Europese telecommarkt te bereiken. Zij verwelkomde de besluiten van de parlementscommissie als geweldig nieuws. Het is de bedoeling dat het hele Europese Parlement zich op 3 april over de voorstellen buigt. Daarna volgen er onderhandelingen met de lidstaten.

Bijna de helft van de Europeanen weigert in een ander EU-land mobiel te internetten uit vrees voor een torenhoge rekening.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top