donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Extra stimulans voor vitaliteit Connexxion chauffeurs
Extra stimulans voor vitaliteit Connexxion chauffeurs

Extra stimulans voor vitaliteit Connexxion chauffeurs

  • Nederland
  • Als eerste taxibedrijf in Nederland gaat Connexxion zijn werknemers stimuleren hun woon-werkverkeer met de fiets af te leggen. In samenwerking met Twente Mobiel is daarvoor in Enschede een proef begonnen. Drie chauffeurs van het leerlingenvervoer van de taxivestiging in Enschede hebben voor het woon-werkverkeer de eigen auto ingeruild voor een e-bike van Gazelle en regenkleding van Connexxion.
  • Connexxion
  • http://www.connexxion.com
  • klantenservice@connexxion.nl
  • http://www.connexxion.com/nieuws_pers/396/extra_stimulans_voor_vitaliteit_connexxion_chauffeurs/3464/

De chauffeurs halen ´s ochtends met hun taxibus, die voorzien is van een fietsdrager, de leerlingen op en brengen die naar school. Vandaaruit fietsen ze vervolgens naar huis. De taxi laten ze dan bij school staan. ’s Middags gaan ze weer op de fiets naar school, zetten hun e-bike op de fietsdrager en rijden de route met de scholieren en gaan aansluitend naar huis.

Een tweede onderdeel van de pilot is van toepassing op chauffeurs van het zogenaamde vraagafhankelijke vervoer: als je als chauffeurs een collega weet te bewegen om zijn woon-werkverkeer per fiets af te leggen, krijgen beiden daar een klein geldbedrag voor.

Chauffeurs Chester Smeets, Marco Richters en Cécile Platenkamp, die nu via Twente mobiel en Connexxion een e-bike en bijbehorende regenkleding hebben gekregen, mogen die fiets ook in hun vrije tijd gebruiken. Alle drie zijn ze erg enthousiast over het project. Cécile Platenkamp: “Ik heb reuma en moet daarom veel in beweging blijven. Op mijn fiets naar het werk was eigenlijk onmogelijk. Maar met deze e-bikes lukt het geweldig.” Ook ouders en kinderen reageren zeer positief. “Ze vragen wel eens waarom ik de fiets achterop mijn taxibus heb. Gewoon om gezond te blijven, zeg ik dan. Iedereen waardeert dit initiatief.”

Chester Smeets: “Bij de scholen staan elke dag zo veel taxibusjes, dat het moeilijk is er weg te komen. Ik woon zo’n zes kilometer van de school en deed er naar huis gemiddeld zo’n 25 minuten over. Nu ben ik er in tien, twaalf minuten, want je kunt met de fiets overal tussen door.”

Voor Connexxion in de betere vitaliteit van hun chauffeurs een belangrijk gegeven. Voor de chauffeurs zelf speelt daarnaast ook de financiële besparing een grote rol. Twente Mobiel heeft een calculator ontwikkeld waarop elke chauffeur zelf kan zien wat hij dagelijks voor zijn woon-werkverkeer kwijt is aan brandstof en afschrijving van zijn auto en dús wat zijn besparing is als hij met de fiets naar het werk rijdt.

Het fietsproject van Connexxion is tot stand gekomen met steun van onder meer Gazelle en Pon/Volkswagen. Als de proef slaagt, gaat Connexxion onderzoeken of het fietsenplan ook bij andere taxivestigingen kan worden uitgerold.

De nieuwe, gezonde reiswijze is onderdeel van een breder plan, waarbij werkgevers en overheden acties ondernemen om Twente bereikbaar, leefbaar en schoon te houden. In Twente Mobiel werken onder meer de gemeenten Enschede en Hengelo, ANWB, het MKB, Connexxion en FC Twente samen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top