zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Extra vergadering over sanctiepakket Rusland
Extra vergadering over sanctiepakket Rusland

Extra vergadering over sanctiepakket Rusland

  • Internationale
  • De Europese Unie houdt maandagavond een extra vergadering over het wel of niet laten doorgaan van nieuwe sancties tegen Rusland wegens diens agressie tegen en bemoeienis met buurland Oekraïne. Dat stellen bronnen in Brussel. Niet alle landen zouden nu willen instemmen met nieuwe sancties. Er is unanimiteit nodig om strafmaatregelen af te kondigen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjn0mqxui2zg/nieuws/extra_vergadering_over_sanctiepakket?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0

Het was de bedoeling dat de EU-lidstaten maandag via een schriftelijke procedure zouden instemmen met het eerder vrijdag overeengekomen pakket aan nieuwe strafmaatregelen. Het ging om een uitbreiding van al bestaande restricties.

De deadline werd al meerdere keren verschoven, maar nu wordt zelfs een extra vergadering van de ambassadeurs van de lidstaten bij de EU bijeengeroepen.

Op tafel ligt een vrijdag bereikt compromis. Toen waren de ambassadeurs eens geworden de zogeheten zwarte lijst met personen en bedrijven uit te breiden. Naar verluidt met 24 namen. Van iedereen op deze lijst worden de tegoeden in de EU bevroren en ze mogen de unie niet meer in.

Daarnaast was besloten dat de toegang tot de Europese kapitaalmarkt zou worden geblokkeerd voor drie Russische energiebedrijven (Gazprom Neft, Rosneft en Transneft). Eveneens zou er een exportverbod komen voor bepaalde technologieën voor de oliesector en bepaalde goederen zoals helmen en kogelvrije vesten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top