woensdag, december 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Extraatje voor alle minima
Extraatje voor alle minima

Extraatje voor alle minima

  • Nederland
  • Minima krijgen dit jaar een extraatje. De Tweede Kamer heeft vandaag ingestemd met het wetsvoorstel van Staatssecretaris Klijnsma. Een echtpaar krijgt eenmalig €100, een alleenstaande ouder € 90 en een alleenstaande € 70.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/06/24/extraatje-voor-alle-minima.html

In 2014 staat de koopkracht van minima onder druk. Daarom heeft het kabinet in de begroting voor 2014 eenmalig € 70 miljoen gereserveerd voor een koopkrachttegemoetkoming. Het wetsvoorstel wordt in het najaar in de Eerste Kamer besproken.

De bedoeling is dat mensen met de laagste inkomens voor de kerst van dit jaar het extraatje als koopkrachttegemoetkoming krijgen. Gemeenten en/of de Sociale Verzekeringsbank zullen het extraatje uitkeren. Later dit jaar zal er voorlichting gegeven worden over de aanvraag en uitbetaling van de regeling. Mensen hoeven zich daarom nu nog niet te melden of actie te ondernemen. De tegemoetkoming is bedoeld voor bijstandgerechtigden en voor mensen, die een inkomen hebben van maximaal 110% van het sociaal minimum. Dat betekent dat naast mensen met een bijstandsuitkering ook werkende of andere uitkeringsgerechtigden met een laag inkomen in aanmerking komen. Om de tegemoetkoming een wettelijke basis te geven wordt de Wet Werk en Bijstand tijdelijk aangepast.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top