zaterdag, februari 29, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / EYE Filmquiz met cabaretier Henry van Loon
EYE Filmquiz met cabaretier Henry van Loon

EYE Filmquiz met cabaretier Henry van Loon

  • Nederland
  • Wie mag zich tooien met de titel ‘Grootste filmkenner van Nederland’? Op 11 december wordt de deelnemende publieksteams het vuur aan de schenen gelegd in de door EYE georganiseerde filmquiz, met live-muziek van The Phantom Four. De presentatie is in handen van cabaretier en acteur Henry van Loon.
  • image002 (1)
  • EYE
  • https://www.eyefilm.nl
  • info@eyefilm.nl
  • image003 (1)

11 december, 21.00-23.00, toegang 10 euro, Cineville gratis, in EYE, IJpromenade 1, Amsterdam, eyefilm.nl/filmquiz

De quizvragen van deze vijfde editie beslaan de hele filmgeschiedenis, van cult tot Hollywoodblockbuster. Gastheer is cabaretier en acteur Henry van Loon.

Iedereen in de zaal speelt mee en maakt een eigen team van maximaal drie personen. Van te voren aanmelden of opgeven is niet nodig. Bij binnenkomst ontvangen de bezoekers het antwoordformulier. Na de pauze spelen de vijf beste teams (van maximaal 2 personen) verder op het podium. De quiz wordt live muzikaal begeleid door The Phantom Four, met de legendarische gitarist Phantom Frank van The Treble Spankers.

Henry van Loon

Henry van Loon (1982) studeerde aan de Kleinkunstacademie en speelde daarna mee met de Comedytrain Theatertour. Al snel was hij ook te zien bij Kopspijkers, Koppensnellers en Draadstaal en te beluisteren bij Spijkers met koppen. Henry van Loon toert nu met zijn show Sluimer (4 sterren Het Parool en de Theaterkrant). Eerdere edities van de filmquiz werden gepresenteerd door Anna Drijver, Isolde Hallensleben en twee keer door Hans Teeuwen.

The Phantom Four

The Phantom Four, opvolger van de legendarische band The Treble Spankers, is een van ’s werelds vooraanstaande instrumentale bands. In hun 10-jarig bestaan deed de band ruim 300 optredens door Europa. Ze hebben hun eigen North Sea Surf Festival, het eerste festival in Nederland dat in het teken staat van instrumentale surfmuziek. Daarnaast is The Phantom Four ook verantwoordelijk voor het opzetten van North Sea Surf Radio, het eerste wereldwijd gratis te ontvangen radiostation met instrumentale surfmuziek.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top