donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / EYEwalk wint Highly Commended Prize voor innovatie
EYEwalk wint Highly Commended Prize voor innovatie

EYEwalk wint Highly Commended Prize voor innovatie

 • Nederland
 • De EYEwalk heeft een Highly Commended Prize gewonnen op MuseumNext, een grote conferentie in NewcastleGateshead over innovatie en technologie in musea. De EYEwalk is een videotour voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar waarbij spannende films tot leven komen.
 • image008
 • EYE
 • https://www.eyefilm.nl
 • marnixvanwijk@eyefilm.nl
 • Noot voor de redactie, niet voor publicatie Voor meer informatie en/of beeldmateriaal neem contact op met: Marnix van Wijk Pers & PR-attaché +31 20 – 5891 405 (direct) +31 6 2783 2016 (mobiel) marnixvanwijk@eyefilm.nl EYE, het filmmuseum IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam Postbus 37767, 1030 BJ Amsterdam eyefilm.nl Dit bericht en alle eventuele meegestuurde documenten zijn vertrouwelijk en alleen bestemd voor degene aan wie het bericht geadresseerd is. Indien u dit bericht heeft ontvangen terwijl u niet de geadresseerde bent, verzoeken wij u het bericht te vernietigen en ons daarvan in kennis te stellen. EYE Pers +31 20 5891 400 (Direct) pers@eyefilm.nl EYE filmmuseum IJpromenade 1, 1031 KT, Amsterdam Postbus 37767, 1030 BJ, Amsterdam eyefilm.nl Dit bericht en alle eventuele meegestuurde documenten zijn vertrouwelijk en alleen bestemd voor degene aan wie het bericht geadresseerd is. Indien u dit bericht heeft ontvangen terwijl u niet de geadresseerde bent, verzoeken wij u het bericht te vernietigen en ons daarv
 • image006

EYEwalk in EYE, IJpromenade 1, Amsterdam, www.eyefilm.nl/eyewalk

Met een tablet in de hand maken kinderen tijdens de EYEwalk een vijftien minuten durende videowandeling door het museumgebouw. Ze volgen diverse filmpersonages, die zich vlak voor hun neus in dezelfde ruimte lijken te bevinden. Kinderen ontdekken in de EYEwalk wat een film spannend maakt en hoe ze daarbij om de tuin geleid worden.

De EYEwalkfilm, gemaakt door Godmother Films, toont fragmenten van beroemde films uit de EYE-collectie, zoals het fantastische Voyage dans la lune van George Méliès en de griezelfilm Nosferatu. Ook wordt met een knipoog uit de doeken gedaan hoe de special effects van Dolfje weerwolfje en Star Wars werken.

De EYEwalk eindigt met het opnemen van een filmscène voor de Greenscreen-installatie in de Basement. De filmscène wordt per e-mail aan de deelnemers toegestuurd zodat deze gedeeld kan worden met vrienden en familie.

MuseumNext is een grote Europese conferentie over innovatie en technologie in musea. Sinds 2009 belicht MuseumNext de innovatieve hoogtepunten van musea en brengt mensen samen die de toekomst van musea vormgeven. Ze volgen technologische ontwikkelingen waarbij het museumpubliek ook zelf iets kan creëren en mede-produceren.

De Museum Next Award ging naar The Computer Club van Imperal War Museums (Londen, Cambridgeshire en Greater Manchester). Drie musea kregen een Highly Commended Award: EYE voor de EYEwalk, Het Gemeentemuseum Den Haag voor de Wonderkamers, en het National Cinema Museum of Torino.

Credits

 • Concept en coördinatie: EYE (Anne Vroegop, Irene Haan, Natasja Straat, Florine Wiebenga)
 • Scenario, regie en productie: Godmother Films (Marco Della Coletta and Zoe d’Amaro)
 • Camera en special FX: Persistent Vision (Jonathan Massey)
 • Educatieve inhoud: Victoria Breugem
 • Interactive software: SNDRV (Sander Veenhof)

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top