donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / F for Fashion: REBORN
F for Fashion: REBORN

F for Fashion: REBORN

  • Nederland
  • F for Fashion is een vereniging die modeshows organiseert voor modellen die normaal gesproken de kans niet krijgen, omdat ze te klein zijn of niet dun genoeg. Wij kijken naar echte schoonheid en uitstraling. Iedereen met een modellendroom kan zich ervoor aanmelden. Regelmatig plaatsen wij oproepen en organiseren wij castingdagen, die wij bekend maken via social media. Alle modellen worden geselecteerd door een jongerenjury en krijgen trainingen waarin ze leren lopen en poseren. Zo worden ze helemaal klaargestoomd voor de catwalk.
  • FFF5_reborn_voor_web_vierkant
  • F for Fashion
  • www.fforfashion.nl
  • info@fforfashion.nl
  • FLYER_A6_dubbelzijdig_CMYK-(1)-2

Op zaterdag 24 mei 2014 vindt de vijfde editie van de  F for Fashion modeshow plaats in Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch. Na de successen van de eerste vier shows wordt dit groots gevierd met een jubileumeditie. De voorbereidingen zijn reeds in volle gang en de ticketverkoop is gestart. F for Fashion is een modeshow waarbij jonge modellen zonder enige ervaring en ‘ideale modematen’ de kans krijgen hun talenten te laten zien.

Wat eens begon als een klein project is uitgegroeid tot de bekendste modeshow in en rondom ’s-Hertogenbosch. F for Fashion is een modeshow die jonge modellen een eerlijke kans biedt. De nog onervaren modellen worden getraind om zich te kunnen presenteren in deze professionele modeshow. Het thema ‘Reborn’ is gekozen om in vergetelheid geraakte kledingstijlen nieuw leven in te blazen. Ondanks het stoffige imago winnen ‘vintage’ en hergebruik duidelijk aan populariteit. Met een vernieuwende collectie brengen de samenwerkende designers een eerbetoon aan vervlogen tijden.  Zij doen dit door oude, kleurrijke kledingstukken en speelse accessoires te verenigen in een modieus doch expressief kledingkarakter. Hip, trendy en hartstikke duurzaam.

Fairy City

De F for Fashion show op 24 mei wordt geopend door designer Marit Visser. Deze extreem optimistische en volhardende designer uit IJsselstein combineert vrouwelijke kleding met een fairy twist. Haar collectie draagt de titel ‘Fairy City’. De organisatie heeft voor haar voor deze editie gekozen omdat haar collectie grotendeels uit natuurlijke en duurzame materialen bestaat. De collectie is vrij eigenzinnig, een gedurfde mix van lief en stoer en harde en zachte lijnen. Het begon voor Marit allemaal in 2009. Ze koos ervoor haar droom te verwezenlijken, zonder enige opleiding of ervaring. Daar is behoorlijk wat lef voor nodig. Haar doorzettingsvermogen heeft tot zeer positieve resultaten geleid. Ze heeft haar creaties mogen tonen in het World Fashion Centre, in Marrakech en in diverse fashion stores. Voor haar eigen label MaDutch maakt ze collecties kleding, tassen en sjaals.

Eternal Desire

De creatieve perfectioniste Elly Schraven is de tweede designer die haar collectie showt. Haar collectie ‘Eternal Desire’ is geïnspireerd door het eeuwige verlangen er mooi uit te willen zien. Dit doet ze door haar vintage-kleding dusdanig te stylen dat vrouwen er mooi uitzien zonder veel geld uit te hoeven geven. Ook zij is een goede aanwinst voor het ‘Reborn’-thema. Ze heeft door de jaren heen een ‘natural feeling’ ontwikkeld om mensen zich goed te laten voelen in de door haar gecreëerde kleding. Het stylen van personen is een rode draad in haar leven. Ze heeft veel ervaring opgedaan in styling bij fotoshoots en in het ontwerpen van kostuums voor modeshows. Op haar website Ventasy.com is duidelijk te zien dat zij zich vooral richt op het ontwerpen en restylen van dameskleding. Haar passie drijft haar ertoe zich meer toe te leggen op haar eigen werk, waardoor ze in toekomst een nog bredere collectie kan presenteren.

F for Fashion wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente ’s-Hertogenbosch en Theater aan de Parade. De styling van de modellen wordt wederom verzorgd door De Gruyter Hair uit ’s-Hertogenbosch. De Gruyter Hair is onderdeel van Haute Coiffure Française, de wereldwijde vereniging van topkappers.

De F for Fashion modeshow vindt plaats op zaterdag 24 mei om 20.30 uur in Theater aan de Parade. Tickets à   € 4,50 zijn verkrijgbaar op www.theateraandeparade.nl, aan de kassa van Theater aan de Parade of bij Bosch Ticket via tel. 0900 – 33 72 72 3. Meer informatie: www.fforfashion.nl

Over fforfashion

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top