zondag, april 21, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / ‘Faillissement Aldel een teleurstelling’
‘Faillissement Aldel een teleurstelling’

‘Faillissement Aldel een teleurstelling’

  • Nederland
  • Ondanks jarenlange inspanning van het bedrijf zelf, de provincie Groningen en het Rijk is het niet gelukt om Aldel een nieuwe toekomst te geven. Het is een teleurstelling dat banen voor Groningen en Nederland nu verloren gaan. Met die woorden reageerde minister Kamp van Economische Zaken (EZ) op het faillissement van aluminiumsmelter Aldel.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/12/30/faillissement-aldel-een-teleurstelling.html

“Ik ben erg onder de indruk hoe alle medewerkers en de directie onder moeilijke omstandigheden hebben gevochten voor het behoud van Aldel.” aldus minister Kamp. “De provincie heeft met ondersteuning van EZ een overbruggingskrediet verstrekt om Aldel de mogelijkheid te geven op een gezonde financiële toekomst. Dat is het bedrijf, ondanks de eigen inspanningen, helaas niet gelukt.”

Concurrentie

Aldel had te kampen met een lage prijs van aluminium op de wereldmarkt en ondervond concurrentie van met name Duitse producenten die profiteerden van goedkopere elektriciteit dan in Nederland. Om dat verschil te verkleinen is onlangs besloten om ook grootverbruikers in Nederland een korting te geven.

Overbruggingskrediet

Daarnaast krijgen bedrijven zoals Aldel per 1 januari 2014 een vergoeding voor de CO2 heffingen die ze moeten betalen. Ondanks deze aangekondigde maatregelen lukte het Aldel niet om financieel gezond te worden. Het overbruggingskrediet heeft daar niet voor kunnen zorgen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top