woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Feenstra Zon onderzoekt consumentenbeleving van zonnepanelen
Feenstra Zon onderzoekt consumentenbeleving van zonnepanelen

Feenstra Zon onderzoekt consumentenbeleving van zonnepanelen

  • Nederland
  • Inzicht in opbrengst essentieel voor doorbraak zonne-energie.
  • Feenstra
  • http://www.feenstra.com
  • info@feenstra.com

Feenstra geniet in Nederland grote bekendheid als aanbieder van verwarmingsinstallaties, daarnaast is het bedrijf ook leverancier van zonne-energiesystemen. Eind 2012 deed Feenstra uitgebreid onderzoek (onder meer dan 1.500 respondenten) naar de beleving van consumenten bij de keuze, aanschaf en gebruik van zonnepanelen. Uit dit onderzoek blijkt dat 60% van de ondervraagden positief staat tegenover het gebruik van zonnepanelen met als belangrijk argument: het verlagen van de energiekosten. Echter, bij het daadwerkelijk over gaan tot aanschaf vormen de hoogte van de investering en de onzekerheid over de terugverdienperiode grote barrières. Feenstra Zon concludeert verder dat het vergroten van inzicht in de energiehuishouding (en -rekening) en de opbrengst van zonnepanelen een aanzienlijke bijdrage kan leveren aan het doorbreken van zonne-energiesystemen in Nederland.

Inzicht overtuigt

Deze week introduceert Feenstra Zon een nieuw monitoringsysteem: Online Service & Inzicht. Met Online Service & Inzicht kunnen gebruikers altijd en overal zien – via een app op de computer, smartphone of tablet – hoeveel elektriciteit hun zonnepanelen op dat moment opwekken én wat het elektriciteitsverbruik is. Naast dit inzicht biedt Feenstra Zon een unieke service waarbij het zonnepanelen op afstand monitort. Mocht er een defect worden gesignaleerd aan de zonnepanelen dan ontvangt de klant een bericht en zorgt Feenstra Zon voor opvolging door een servicemonteur.

Verslavend

Voor aanvang van de officiële marktintroductie zette Feenstra Zon een testpanel in om te zien wat de gebruikers van Online Service & Inzicht vonden. De resultaten waren verbluffend. Iedereen in de onderzoeksgroep heeft Online Service & Inzicht gebruikt, velen bekeken meerdere keren per dag hun energieopbrengst en het systeem werd ‘verslavend’ genoemd. Het meest opvallende was dat alle respondenten de app veelvuldig aan anderen, vrienden, familie en kennissen, lieten zien, zo maakten sommigen naar eigen zeggen ‘de blits op een feestje’. Daarmee levert Online Service & Inzicht een bijdrage aan de bewustwording van Nederlanders bij het gebruik van zonne-energie en heeft het een positieve invloed op de tevredenheid van bezitters van zonnepanelen.

De missie van Feenstra

Het aandeel zonne-energie in Nederland is gering en kan nog flink groeien. Zo blijkt dat 83% van de doelgroep die in het verleden overwogen heeft om zonnepanelen aan te schaffen, dat op dit moment nog steeds doet. Degenen die op dit moment niet meer overwegen om zonnepanelen aan te schaffen zijn in 10% van de gevallen mensen bij wie het dak niet geschikt bleek te zijn. Met de conclusies van het onderzoek in het achterhoofd, vat Feenstra Zon de missie op om zonne-energie en de voordelen daarvan meer inzichtelijk te maken voor (potentiële) gebruikers. Daarom introduceert Feenstra Zon medio juli eveneens de website: FeenstraZonBesparingsMeter.com. Daarop kan iedereen zien wat een gemiddelde set zonnepanelen – op basis van actueel weer én eigen locatie in Nederland – zou hebben bespaart op hun wekelijkse elektriciteitsrekening.

Feenstra Zon, onderdeel van United Energy Works

Van verwarming tot warm water, wie comfortabel wil wonen is bij Feenstra al sinds 1947 aan het juiste adres. Prettig wonen betekent wat ons betreft ook duurzaam wonen. Als Nederlands oudste en grootste installatiebedrijf maken we ons dan ook al jaren sterk voor de meest energiezuinige CV- en warmwatersystemen en al 20 jaar voor zonne-energie. Een eigen zonnestroomcentrale op het dak. Daarmee heeft men de energieopwekking, het energieverbruik en de energierekening altijd in eigen hand. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor de portemonnee. Feenstra Zon is sinds 1 januari 2013 onderdeel van United Energy Works.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top