woensdag, oktober 5, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Feestelijk afscheid bestuur Stichting ’t Konings Loo
Feestelijk afscheid bestuur Stichting ’t Konings Loo

Feestelijk afscheid bestuur Stichting ’t Konings Loo

  • Nederland
  • Op maandag 30 juni jongstleden is op feestelijke wijze afscheid genomen van de vijf bestuursleden van de Stichting ’t Konings Loo waaronder de ruim 200 vrijwilligers van Paleis Het Loo vallen. Voorzitter Kees Geldof ontving van locoburgemeester Nathan Stukker de Zilveren Erepenning van de gemeente Apeldoorn voor zijn grote verdienste.
  • Paleis Het Loo
  • http://www.paleishetloo.nl
  • info@paleishetloo.nl
  • https://www.paleishetloo.nl/feestelijk-afscheid-bestuur-stichting-t-konings-loo/

Als blijk van grote waardering organiseerde Paleis Het Loo een bijzondere middag voor de vrijwilligers en de scheidende bestuursleden. De bestuursleden werden opgehaald met de auto van Prins Hendrik, de Minerva uit 1925. In de Balzaal toonden de conservatoren een selectie van vele aangekochte museumstukken die de Stichting ‘t Konings Loo in ruim 40 jaar heeft geschonken aan Paleis Het Loo.

Locoburgemeester Nathan Stukker roemde de verdiensten van het Stichtingsbestuur en de inspanningen van voorzitter Kees Geldof in het bijzonder. Voor zijn jarenlange voorzitterschap, die een werkweek van ruim 40 uur omvat, ontving hij de Zilveren Erepenning van de gemeente Apeldoorn. Stichting ‘t Konings Loo is in 1972 opgericht om Paleis Het Loo te ondersteunen door de aankoop en restauratie van museumstukken. Het benodigde geld werd opgebracht door eigen inzet.

Meer dan 200 vrijwilligers werken in de paleiswinkel, de tuinen, geven rondleidingen, verzorgen de uitgifte van de audiotour en sinds vorig jaar ook de pendeldienst tussen de stallen en het paleis. Een half jaar geleden heeft het bestuur aangegeven de aansturing van de vrijwilligers over te willen dragen aan de directie van Paleis Het Loo. Een nieuw en kleiner bestuur onder voorzitterschap van Auke Huisman zal voortaan met name de financiële zaken behartigen. Voor Paleis Het Loo biedt de nieuwe situatie de mogelijkheid om vrijwilligers en medewerkers nog nauwer te integreren.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top