maandag, oktober 25, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Feestelijke opening internationale EYE-CANDY 11
Feestelijke opening internationale EYE-CANDY 11

Feestelijke opening internationale EYE-CANDY 11

  • Nederland
  • Op zondag 12 juni zal de feestelijke opening van expositie EYE-CANDY 12 gehouden worden bij de voor de Rabobank Cultuurprijs genomineerde Galerie Anita Ammerlaan. Met live muziek door MAIS en een wijnproeverij door vinoloog Corné Janssen.
  • Reynier-de-Muynck-3
  • Galerie Anita Ammerlaan
  • www.anitaammerlaan.com
  • info@photocreation.nl
  • PERSBERICHT opening twaalfde Eye-Candy

Edith-Markus-2

Feestelijke opening twaalfde editie Eye-Candy

 

 

Op zondag 12 juni van 13:30 tot 17:00 vindt de feestelijke opening van Eye-Candy 12 plaats in de voor de Rabobank genomineerde galerie van de Roosendaalse kunstenaar Anita Ammerlaan. Tijdens deze expositie  presenteert Galerie Anita Ammerlaan het professionele werk van 14 kunstenaars in de 1150m2 grote galerie aan de Markt 39 in het centrum van Roosendaal.

 

Kunstwerken van de volgende kunstenaars zijn tot 28 augustus bij de galerie aan de Oude Markt 39 te bewonderen: Joke Rijneveen, Gita Kalishoek, Nanda Hoep, Reynier de Muynck, Ingrid Jansen, Linda Blokken(België), George Calis, Willem van Oijen, Rachel Daeng Ngalle, Edith Markus, Anneke van den Hombergh, Marga Boogaard, Judy Hooymeyer en Anita Ammerlaan. De expositie biedt weer een mooie diversiteit dat uiteenloopt van schilderijen in verschillende technieken en stijlen, keramiek, vilt, stenen sculpturen en glasobjecten.

 

Akoestisch duo MAIS zal zorgen voor een passende muzikale omlijsting tijdens de feestelijke opening. Ze spelen nummers  in een eigen ‘singer-songwriter’ geluid.  Verrassende akoestische versies van bekende liedjes. MAIS geeft popmuziek een warm en aangenaam geluid. MAIS beheerst de kunst van het weglaten, door ‘klein spelen’. Istvan Ouborg(zang/gitaar) en Maurits Malherbe (contrabas) musiceren met elkaar sinds hun 18e en zijn ondertussen beroepsmuzikanten.

 

Roosendaalse vinoloog en wijnhandelaar Corné Janssen zal tijdens de opening een wijnproeverij verzorgen. Hij importeert zelf wijn uit Italië, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Spanje. Deze wijnen komen van kleine wijnboeren met een lage productie en een perfecte kwaliteit, wijnen die men niet in de supermarkt tegenkomt. Corné heeft een Pop Up winkel in Roosendaal in de Dr. Braberstraat.

 

Anita Ammerlaan is één van de vijf genomineerden voor de Rabobank Cultuurprijs Roosendaal, de jury nomineerde haar voor haar werk als fulltime beeldend kunstenaar maar ook voor de activiteiten die in haar galerie plaatsvinden. Van 1 tot 15 juni kan men stemmen op de favoriete kandidaat voor de Rabobank Cultuurprijs. Dit kan op www.cultuurprijsroosendaal.nl/breng-uw-stem-uit

 

De organisatie van expositie Eye-Candy 12 ligt in handen van kunstenaar Anita Ammerlaan en haar echtgenoot Patrick Roelofs, die samen de galerie aan de Markt 39 in Roosendaal uitbaten. De expositie is voor iedereen gratis te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00 uur.

 

Anita Ammerlaan studeerde in 1999 af aan de Willem de Kooning Academie voor Schone Kunsten in Rotterdam en samen met haar echtgenoot houden zij zich fulltime bezig met kunst.

 

Locatiegegevens:

Galerie Anita Ammerlaan
Markt 39, Roosendaal

www.anitaammerlaan.com

Over expositieruimteanitaammerlaan

Anita Ammerlaan (1976), afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academy in 1999, hield zich jarenlang bezig met het schilderen van portretten van koeien op figuratief-realistische wijze. Anita raakte geïnspireerd door de koeien van het melkveebedrijf van haar vader en oom. Nu houdt zij zich ook bezig met andere thema’s. Anita benadert haar thema’s op een kleurrijke, persoonlijke en soms bijna emotionele wijze waardoor haar figuratief-realistische olieverfschilderijen een poëtische lading krijgen. Anita heeft in sommige omstandigheden de voorkeur voor acrylverf. Hiermee kan zij aan haar laatste serie werken; de 'lightscapes', werken die onbedoeld een mix bleken te zijn van abstracte, impressionistische en expressionistische kunst. Bij deze 'lightscape'-serie ging zij vanuit haar eigen gevoel, haar gevoel voor de natuur, met de materie, zonder voorop gesteld plan, aan het werk om haarzelf en het publiek te laten verrassen. Het zijn typische werken die je ook van dichtbij, real-life, zou moeten bekijken. Alleen dan zie je de vele kleurschakeringen, het reliëf en de vele manieren waarop het licht speelt met de schilderijen. Tevens combineert Anita deze voor haar nieuwe manier van werken met het figuratief-realisme.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top