maandag, december 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Felix&Foam: Spotlight – 5 Years of Talent
Felix&Foam: Spotlight – 5 Years of Talent

Felix&Foam: Spotlight – 5 Years of Talent

  • Nederland
  • Op 27 juni opent de tweede tentoonstelling In Felix &Foam. Spotlight - 5 Years of Talent geeft een bijzonder overzicht van het werk van de jonge fotografen die de afgelopen vijf jaar zijn gepresenteerd in het jaarlijkse Talent-nummer van Foam Magazine. Ieder jaar organiseert Foam Magazine een zogeheten 'Talent Call', een oproep aan jong en internationaal fotografietalent onder de 35 jaar om hun werk te sturen naar Foam Magazine. Foam Magazine vindt het van groot belang vroegtijdig nieuw talent te signaleren en hen een platform te bieden in het najaar-nummer van Foam Magazine. Met werk dat gedurende de afgelopen vijf jaar werd geselecteerd uit meer dan 7000 portfolio's, toont deze presentatie de meest recente en bijzondere trends en ontwikkelingen in de internationale fotografiewereld.
  • FOAM Fotografiemuseum
  • http://www.foam.org
  • foam@foam.org
  • http://www.foam.org/press/2014/spotlight

Op twee monumentale, opengeslagen boeken die hoog in de ruimte hangen wordt al het werk geprojecteerd dat de afgelopen vijf jaar is gepubliceerd in de Talent-nummers van Foam Magazine. In het midden van de presentatieruimte staat een grote ovaalvormige leestafel waar het publiek de magazines kan inkijken. Hier zijn ook interviews te beluisteren die de afgelopen jaren gemaakt zijn met fotografen die zijn geselecteerd voor deze speciale Talent nummers.

Foam Talents in Frankrijk

Een vergelijkbare presentatie van deze talenten is deze zomer te zien tijdens de openingsweek van Les Rencontres d’Arles, het toonaangevende fotografiefestival in Arles, Frankrijk (7-13 juli).

Nieuw Talent Issue – september

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een nieuw Talent-nummer van Foam Magazine, dat in september uit zal komen. De geselecteerde fotografen voor dit vernieuwde Magazine zullen in augustus bekend worden gemaakt.

Spotlight – 5 Years of Talent wordt mede mogelijk gemaakt door Beam Systems, Oschatz Visuals en Eizo.

De tentoonstelling Spot light – 5 Years of Talent is te zien van 27 juni t/m 30 september in Felix &Foam (Keizersgracht 324, Amsterdam), en van 7 t/m 13 juli op het internationals festival Les Rencontres d’Arles (Crédit Agricole, Rue Parmentier, Arles FR).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top