zaterdag, maart 28, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Ferretti Group zet Siemens-software in om jachtontwerp en -productie te optimaliseren
Ferretti Group zet Siemens-software in om jachtontwerp en -productie te optimaliseren

Ferretti Group zet Siemens-software in om jachtontwerp en -productie te optimaliseren

  • Nederland
  • Ferretti Group zet software van Siemens PLM in om ontwerp en productie van zijn prestigieuze Ferretti Yachts en CRN-merk verder te optimaliseren. Het Italiaanse Ferretti Group implementeert Teamcenter® software, ‘s werelds meest gebruikte PLM-systeem en NX™ software, een volledig geïntegreerde oplossing voor computergestuurd ontwerp-, industrie- en engineering-analyse (CAD/CAM/CAE).
  • Siemens PLM Software
  • ronald.meijerink@siemens.com

Teamcenter en NX bieden de basis voor de Siemens’ marine industrie oplossing voor digitalisering van schipontwerp. De oplossing helpt Ferretti Group  sneller producten op de markt te brengen, verlaagt de productiekosten en garandeert tegelijkertijd een kwaliteitsproduct. Ferretti Group zet daarnaast het Fibersim™ portfolio in om zijn composietenontwerp en productieprocessen verder te verbeteren.

Na een grondige evaluatie van meerdere PLM-leveranciers, heeft Ferretti Group voor Siemens PLM Software gekozen omdat zij productontwerpdata van verschillende PLM-spelers kunnen verzamelen in een open platform. Deze beslissing is in lijn met de nieuwe strategie van het Italiaanse bedrijf dat inmiddels diverse investeringen heeft gedaan gericht op de productie van nieuwe boten.

“Traditioneel vertrouwden we op onze uitgebreide kennis van jachtontwerp gekoppeld aan de expertise in handgemaakte productie”, zegt Giuliano Capizzi, CIO bij Ferretti. “We moeten deze kennis nu digitaal bundelen en de productie automatiseren om wereldwijde efficiëntie en databeveiliging te verbeteren. Met Siemens’ PLM-oplossing voor bootontwerp kunnen we tijd en kosten besparen door ons volledige proces te digitaliseren. Hierdoor wordt productdata onmiddellijk beschikbaar gemaakt via Teamcenter, niet alleen binnen het productieproces, maar ook binnen de gehele organisatie. Met NX verwachten we productontwerp en constructie van nieuwe schepen en boten te versnellen.”

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top