donderdag, juni 27, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Filmopnames op het IJsselmeer
Filmopnames op het IJsselmeer

Filmopnames op het IJsselmeer

  • Nederland
  • Lelystad, 10 juni 2016 – Volgens Rijkswaterstaat en Warner Bros worden deze zomer de filmopnames van de spiksplinternieuwe film Dunkirk deels op het IJsselmeer opgenomen. De regisseur is Christopher Nolan.
  • NAUPAR
  • www.naupar.nl
  • webteam@naupar.com

Dunkirk
De film Dunkirk brengt ons terug naar 1940, als geallieerde troepen uit de Franse stad Duinkerke moeten evacueren. Zowel Britse als Franse soldaten kregen het destijds voor elkaar om de Duitse legermacht te slim af te zijn. Hoogstwaarschijnlijk wordt de film in de zomer van 2017 uitgebracht. Wat betreft de acteurs zit het in ieder geval goed; zo doen One Direction-zanger Harry Styles, Oscarwinnaar Mark Rulance en Tom Hardy, bekend van onder andere Star Trek en Inception mee.

Het IJsselmeer
Een deel van de film speelt zich af op het IJsselmeer, met name langs de kust van Flevoland, ter hoogte van Urk. Het gaat om een gebied van circa 5 à 6 kilometer. Natuurlijk breng zo’n grote filmopname de nodige maatregelen met zich mee; zo zet Rijkswaterstaat in de desbetreffende periode het gebied af voor het andere vaarverkeer. De beelden moeten natuurlijk wel kloppen, zodat er straks niet per ongeluk een waterscooter langs de geallieerden scheurt… Dat is weer een ander genre.

Over naupar

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top