woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Finalisten Rijksstudio Award bekend
Finalisten Rijksstudio Award bekend

Finalisten Rijksstudio Award bekend

  • Nederland
  • Vandaag maakt het Rijksmuseum de tien finalisten voor de Rijksstudio Award bekend. Een internationale jury heeft, uit de 820 inzendingen die aan de designwedstrijd Maak je eigen Meesterwerk meedongen, de tien beste ontwerpen gekozen die geïnspireerd zijn op Rijksstudio.
  • unnamed (1)
  • Rijksmuseum
  • https://www.rijksmuseum.nl
  • pressoffice@rijksmuseum.nl
  • https://www.rijksmuseum.nl/nl/pers/persberichten/finalisten-rijksstudio-award-bekend

De inzendingen waren uiterst divers van een parfum tot een muziekvideo en van sieraden tot schilderijen. Op dinsdagavond 1 april worden de winnaars bekend gemaakt tijdens de feestelijke uitreiking van de Rijksstudio Award. Taco Dibbits, directeur Collecties: Het aantal, de diversiteit en het niveau van inzendingen van over de hele wereld was verrassend. Geweldig om te zien hoe de collectie van het Rijksmuseum een bron van inspiratie is.

Designwedstrijd Maak je eigen Meesterwerk

De designwedstrijd Maak je eigen Meesterwerk is op 1 november in het leven geroepen ter ere van het 1 –jarig bestaan van Rijksstudio. Iedereen was uitgenodigd deel te nemen en alle kunstvormen waren mogelijk (design, autonome kunst, toegepaste kunst, foto, video), mits geïnspireerd op de collectie van het Rijksmuseum. Een internationale jury, onder wie Caroline Baumann, Director Cooper-Hewitt, National Design Museum, Tony Chambers, Editor-in-Chief Wallpaper, Irma Boom, ontwerper, Renny Ramakers, creatief directeur Droog, Caroline Krouwels, creative general manager De Bijenkorf en Taco Dibbits, directeur Collecties Rijksmuseum, beoordeelde de ontwerpen. De winnaar van het beste ontwerp ontvangt op 1 april de Rijksstudio Award en bovendien wordt zijn of haar ontwerp in het Rijksmuseum tentoongesteld.

Rijksstudio

Op 1 november 2012 lanceerde het Rijksmuseum Rijksstudio. Een voor de museumwereld innovatieve digitale toepassing waarin een groot deel uit de Rijksmuseumcollectie voor iedereen gratis beschikbaar is. Duizenden bekende, onverwachte en verrassende beelden om tot in detail op in te zoomen, om aan te raken, te ‘liken’ én om zelf mee aan de slag te gaan. Inmiddels zijn 150.000 beelden op hoge resolutie beschikbaar.

Rijksstudio is gemaakt door Fabrique en Q42 in samenwerking met Irma Boom Office en is tot stand gekomen dankzij de genereuze steun van de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top