dinsdag, oktober 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Finalisten Shell LiveWIRE Award 2014 bekend
Finalisten Shell LiveWIRE Award 2014 bekend

Finalisten Shell LiveWIRE Award 2014 bekend

  • Nederland
  • GainPlay Studio, LG Sound BV, NETICS BV en ParkFlyRent bereiken finale Shell LiveWIRE Award 2014
  • image.1485304509
  • Koninklijke Shell Groep
  • http://www.shell.nl
  • shellstation@shell.com
  • http://www.shell.nl/nld/aboutshell/media-centre/news-and-media-releases/archive/2014/finalisten-shell-livewire-award-2014-bekend.html

Op dinsdag 21 oktober 2014 streden 13 Nederlandse ondernemers bij Shell in Rijswijk om een finaleplaats voor de Shell LiveWIRE Award 2014. Vier van hen wisten een plek in de finale te bereiken die op 2 december a.s. plaatsvindt.

“We kijken terug op een speciale dag waar opnieuw duidelijk werd hoe succesvol jonge ondernemers kunnen zijn,” zegt Jeroen Bos, Directeur Regionale Dienstverlening van de Kamer van Koophandel en jurylid tijdens de halve finale. “Ondernemerschap is essentieel voor het concurrentievermogen van Nederland. Wij ondersteunen ondernemers met betrouwbare informatie, handige tools en bijeenkomsten door het hele land. Op een dag als deze zien we het enorme groeipotentieel van jonge innovatieve bedrijven.”

Finalisten

Hugo Ekkelenkamp en Eldert Besseling van NETICS BV uit Alblasserdam over deze dag: “Het was zó spannend.” “Om tussen al deze kwalitatief sterke kandidaten een plek in de halve finale te hebben behaald is fantastisch”, voegt finalist Niels de Greef van ParkFlyRent uit Schiphol toe.

“Door de praktische insteek van de verschillende workshops heb ik er veel van opgestoken”, vertelt Jan Jonk van GainPlay Studio uit Utrecht. Yousef Yousef van LG Sound BV uit Zoetermeer vervolgt: “Nu eerst vieren en dan het juryrapport lezen – die feedback kunnen we goed gebruiken in onze voorbereiding op de finale in december.”

Shell LiveWIRE Award

De Shell LiveWIRE Award wordt ieder jaar uitgereikt aan een jonge ondernemer (onder de 35 jaar) die de jury weet te overtuigen van zijn innovatievermogen en ondernemerschapskwaliteit. De finalisten maken kans op de juryprijs van 10.000 euro en de publieksprijs van 2.500 euro. Op 2 december a.s. wordt de winnaar van de juryprijs en de publieksprijs verkozen. Voor de publieksprijs kan vanaf 4 november a.s. online gestemd worden via www.livewire.nl.

De jury

De jury die dit jaar de 4 finalisten voor de Shell LiveWIRE Award heeft verkozen:

Louis van Garderen – juryvoorzitter (Accountantskantoor Joinson&Spice – managing director), Jaco Fok (Shell – Innovation Practices Manager), Brechtje Riphagen, (Innofuse – winnaar LiveWIRE Award 2013), Eline Mertens (eigenaar Windchallenge Holland BV), Jeroen Bos (Kamer van Koophandel – Directeur Regionale Dienstverlening).

Over de 4 finalisten

GainPlay Studio

Hersengestuurde computergame helpt patiënten te ontspannen en stress kwijt te raken.

Mensen met psychotische stoornissen hebben vaak moeite om te ontspannen, stress kwijt te raken of de aandacht beter te focussen. Bestaande trainingen in deze vaardigheden zijn arbeidsintensief en moeilijk vol te houden. De computergame ‘Daydream’ van GainPlay Studio biedt uitkomst. Bijzonder is dat er geen muis of joystick aan te pas komt. De gebruiker bestuurt de game met zijn hersenen.

Ondernemer: Jan Jonk – Gevestigd in: Utrecht

LG Sound BV

Waterkwaliteitsmetingen en ultrasone geluidsgolven dringen algenstand terug.

De aanwezigheid van blauwgroene algen in oppervlaktewater kan tot grote problemen leiden, waaronder vissensterfte en stankoverlast. LG Sound heeft met de MPC-Buoy een effectieve en milieuvriendelijke oplossing ontwikkeld. Dit door zonne-energie aangedreven drijvend platform meet continue de waterkwaliteit om vervolgens ultrasone geluidsgolven op maat uit te zenden.

Ondernemer: Yousef Yousef – Gevestigd in: Zoetermeer

NETICS BV

Droge voeten houden dankzij ingenieuze dijk van baggerspecie.

Als gevolg van de stijgende zeespiegel en een snel toenemende urbanisatie in deltagebieden, groeit wereldwijd de noodzaak tot het bouwen van waterkeringen. De realisatie hiervan is echter een zeer kostbare aangelegenheid. NETICS bedacht en ontwikkelde een techniek om met modder dijken te bouwen. Het resultaat is dat de kosten van een waterkering met een factor tien dalen.

Ondernemers: Eldert Besseling en Hugo Ekkelenkamp – Gevestigd in: Alblasserdam

ParkFlyRent

Autodelen rondom luchthavens maakt een vliegende start.

De auto parkeren bij een vliegveld kost al snel tussen € 70 en € 100 per week. ParkFlyRent combineerde deze frustratie van reizigers slim met de groeiende belangstelling voor de zogenaamde deeleconomie. Het resultaat is een vernieuwend autodeelconcept, dat goed is voor zowel het milieu als voor de portemonnee van reizigers en autohuurders.

Ondernemer: Niels de Greef – Gevestigd in: Schiphol

Informatie over alle dertien kandidaten jurydag 2014: www.livewire.nl/nl/kandidaten

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top