zaterdag, augustus 17, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / FIOD doet doorzoekingen in onderzoek naar belastingfraude met auto’s
FIOD doet doorzoekingen in onderzoek naar belastingfraude met auto’s

FIOD doet doorzoekingen in onderzoek naar belastingfraude met auto’s

  • Nederland
  • De FIOD heeft dinsdag in de gemeente Rijssen-Holten doorzoekingen gedaan in een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket naar belastingfraude met auto's. Hierbij is administratie in beslag genomen.
  • Ministerie van Financiën
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minfin.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/fin/nieuws/2015/02/24/fiod-doet-doorzoekingen-in-onderzoek-naar-belastingfraude-met-auto-s.html

De verdenking is dat een autohandelaar opzettelijk nieuwe en gebruikte personenauto’s niet heeft opgenomen in de aangiften Belasting van personenauto’s en motorrijwielen (BPM). Wanneer auto’s geregistreerd worden, moet BPM betaald worden. Daarnaast heeft de autohandelaar vermoedelijk ook kilometerstanden gemanipuleerd om daarmee de waarde van geïmporteerde gebruikte auto’s te drukken. Hierdoor wordt de af te dragen BPM verlaagd.

Klanten van de autohandelaar ontvangen binnenkort een brief van de Belastingdienst. De fiscus gaat de juiste waarde van de auto onderzoeken, omdat die mogelijk ook gevolgen heeft voor de bijtelling privégebruik auto.

De Belastingdienst controleert op de juiste toepassing van de BPM. Dit geldt zowel bij import als export. Vorig jaar zijn tientallen bedrijven bezocht om nader onderzoek te doen naar de juistheid van de aangiften BPM. Zo werden er auto’s geëxporteerd met ernstige schade terwijl op het verzoek om teruggaaf BPM stond dat de auto’s geen schade hadden waardoor men de BPM terugkreeg. Deze handelaren ontvangen binnenkort naheffingsaanslagen van € 1,5 miljoen inclusief boetes.

Ook dit jaar worden de controles voortgezet. Daarnaast wordt aandacht besteed aan vooropgezette constructies rond import en export van auto’s en wordt opgetreden tegen manipulaties om de waarde van de parallel geïmporteerde auto’s te beïnvloeden.

In het reguliere importproces wordt de samenwerking versterkt met de markt en andere betrokken overheden zoals de RDW. Doel is om gezamenlijk een werkbaar proces in te richten waarbij de juiste data beschikbaar zijn.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top