vrijdag, december 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / FIOD en Douane nemen 3,4 miljoen illegale sigaretten in beslag
FIOD en Douane nemen 3,4 miljoen illegale sigaretten in beslag

FIOD en Douane nemen 3,4 miljoen illegale sigaretten in beslag

  • Nederland
  • Donderdag heeft de snelle interventie service van de FIOD in samenwerking met de Douane in Scherpenzeel een partij van 3,4 miljoen illegale sigaretten in beslag genomen. De sigaretten werden aangetroffen in een loods en waren niet voorzien van accijnszegels.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/11/01/fiod-en-douane-nemen-3-4-miljoen-illegale-sigaretten-in-beslag.html

Er zijn twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 47-jarige man uit Zeewolde en een 49-jarige man uit Baarn. De FIOD heeft doorzoekingen gedaan in de woningen, daarbij is administratie en geld in beslag genomen. Ook zijn een hennepkwekerij en drugs aangetroffen. Het gaat daarbij om henneptoppen en kleine hoeveelheden harddrugs. De hennepkwekerij en drugs zijn overgedragen aan de politie.

Wanneer de sigaretten op de Nederlandse markt zouden zijn gekomen zou ongeveer een bedrag van 600.000 euro aan accijns zijn ontdoken. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket. De sigaretten worden vernietigd.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top