maandag, november 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / FIOD neemt grote hoeveelheid merkvervalste cosmetica in beslag
FIOD neemt grote hoeveelheid merkvervalste cosmetica in beslag

FIOD neemt grote hoeveelheid merkvervalste cosmetica in beslag

  • Nederland
  • De FIOD heeft vrijdag in samenwerking met de politie eenheid Noord-Holland, Douane en merkenrechthouders, onder leiding van het OM Noord-Holland een grote partij merkvervalste cosmetica in beslag genomen bij doorzoekingen in Beverwijk en Hoorn. De 40-jarige eigenaar uit Hoorn wordt verdacht van grootschalige import en handel in namaakartikelen.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/12/19/fiod-neemt-grote-hoeveelheid-merkvervalste-cosmetica-in-beslag.html

De zaak kwam aan het rollen door een vondst van de Douane Rotterdam. Die trof begin deze week een container uit China aan met ruim 18.000 stuks merkvervalste parfums en mascara’s en schakelde de FIOD in. De eigenaar van de container bleek ook huurder van zeven stands op de Beverwijkse Bazaar en een winkel in Hoorn. De FIOD heeft vrijdag met assistentie van de politie doorzoekingen gedaan op de Bazaar in Beverwijk en de opslagloods in Hoorn.

Hier werden nog eens duizenden merkvervalste goederen zoals parfum, mascara, bodylotion en deodorant aangetroffen. Ook is een inpak- en een stickermachine aangetroffen en in beslag genomen. Als de parfum echt was geweest had dit een winkelwaarde van ruim € 750.000 gehad. De goederen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De FIOD doet verder onderzoek onder leiding van het OM Noord-Holland.

Geregistreerde merken zijn beschermd in Nederland. Het is verboden merkartikelen na te maken en het is niet toegestaan om in valse merkartikelen te handelen. Het verstoort de goede werking van de (interne) markt en brengt de consumentenbescherming in het gedrang. Daarom treedt de overheid hier tegen op.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top