vrijdag, september 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Mensen / FIOD onderzoekt geldsmokkel van ruim drie en een halve ton
FIOD onderzoekt geldsmokkel van ruim drie en een halve ton

FIOD onderzoekt geldsmokkel van ruim drie en een halve ton

  • Nederland
  • De FIOD doet op Schiphol onderzoek naar een Chinese vrouw van 27 jaar die geld verstopt had in de trekstangen van de koffers en achter het beeldscherm van een laptop.
  • geld-in-laptop-klein
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/11/27/fiod-onderzoekt-geldsmokkel-van-ruim-drie-en-een-halve-ton.html

De Douane controleerde de koffers van een binnenkomende vlucht uit Ecuador. Tijdens de controle werd in één van de koffers geld gevonden dat opgerold was in de trekstangen van haar koffer. In de bagage van de vrouw van 27 jaar bleek uiteindelijk een bedrag van € 360.000 te zitten, verdeeld over 3 koffers. Het geld was verpakt in carbonpapier, vermoedelijk om de X-ray-beelden te beïnvloeden. De Douane heeft de vrouw overgedragen aan de FIOD.

De FIOD heeft de vrouw aangehouden op verdenking van witwassen en het opzettelijk niet doen van aangifte van liquide middelen. Samen met de Marechaussee werken zij op de luchthaven Schiphol in het zogenoemde Samenwerkingsverband Liquide Middelen (SVLM). De onderzoeken richten zich vooral op de smokkel en herkomst van grote hoeveelheden geld bij onder meer geldkoeriers.

Als een reiziger de Europese Unie binnenkomt of verlaat met € 10.000 of meer aan liquide middelen, dan moet deze hiervan aangifte doen bij de Douane. Het doel hiervan is illegale activiteiten tegen gaan. Zoals het witwassen van geld of het financieren van terroristische activiteiten. De verdachte is dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld. De FIOD doet verder onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top