maandag, december 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / FIOD rolt illegale sigarettenfabriek op
FIOD rolt illegale sigarettenfabriek op

FIOD rolt illegale sigarettenfabriek op

  • Nederland
  • De FIOD heeft vrijdag in samenwerking met de politie een illegale sigarettenfabriek in Giessen ontdekt.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/07/21/fiod-rolt-illegale-sigarettenfabriek-op.html

De politie had een anonieme melding gekregen. Tijdens de doorzoekingen van twee bedrijfspanden werd een volledige productielijn voor het fabriceren van sigaretten aangetroffen. Naast de volledige productielijn werden ongeveer 650.000 stuks sigaretten aangetroffen, ongeveer 6000 kilo tabak en een grote hoeveelheid materiaal voor de productie van sigaretten. Het gaat dan om filters, gestanste sigarettendoosjes, papier, folie, dozen en overige toebehoren. Op de bovenverdieping van een van de panden was een slaapvertrek aanwezig, vermoedelijk bestemd voor het personeel dat werkzaam was in de illegale fabriek.

Dezelfde dag werd in Boxtel een vrachtwagen aangetroffen die onbeheerd leek te zijn achtergelaten. Nadere controle door de FIOD maakte duidelijk dat de inhoud van de vrachtwagen bestond uit 51 dozen met daarin verpakt 7000 kilo tabak. Het vermoeden bestaat dat deze tabak toebehoort aan dezelfde organisatie als die de illegale sigarettenfabriek exploiteert.

Al het aangetroffen materiaal is vrijdag en zaterdag in beslag genomen en afgevoerd. De FIOD heeft twee verdachten aangehouden. Zij zijn inmiddels heengezonden, maar blijven wel verdachte.

De sigaretten waren vermoedelijk bestemd voor de Europese markt. Wanneer de sigaretten op de Nederlandse markt zouden zijn gekomen, dan zou vermoedelijk 1 miljoen euro aan accijns zijn ontdoken. De FIOD onderzoekt de zaak onder leiding van het Functioneel Parket.

Wanneer nagemaakte sigaretten op de markt komen, verstoort dat de reguliere markt en het is concurrentievervalsend. Daarnaast is er een aanzienlijk gevaar voor de gebruikers omdat in deze nagemaakte producten vaak inferieure en gevaarlijke grondstoffen zijn verwerkt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top