zaterdag, maart 6, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / FIRM24 verwacht sterke toename van liquidaties in 2014
FIRM24 verwacht sterke toename van liquidaties in 2014

FIRM24 verwacht sterke toename van liquidaties in 2014

  • Nederland
  • Sterke toename van het aantal liquidaties verwacht in 2014 als gevolg van het voorgestelde stimulerende beleid om de duizenden bestaande Stamrecht BV’s te ontmantelen.
  • stamrecht BV liquideren
  • FIRM24.com
  • www.firm24.com
  • support@firm24.com

Handhaving van stamrechtvrijstelling voor bestaande Stamrecht BV

In het Belastingplan 2014 stelt de wetgever voor om per 1 januari 2014 de stamrechtvrijstelling bij een ontslagvergoeding te laten vervallen. Hierdoor is een ontslagen werknemer vanaf 1 januari 2014 direct inkomstenbelasting verschuldigd over zijn ontslagvergoeding.

De stamrechtvrijstelling blijft gelden voor de duizenden bestaande Stamrecht BV’s die in het verleden zijn opgericht om heffing van inkomstenbelasting over ontslagvergoedingen uit te stellen. Hierdoor is een aandeelhouder (ex-werknemer) van een Stamrecht BV over de verkregen ontslagvergoeding pas inkomstenbelasting verschuldigd bij een toekomstige uitkering vanuit de Stamrecht BV.

Stimulans van ontmanteling van bestaande Stamrecht BV

In het Belastingplan 2014 heeft de wetgever gekozen voor een stimulerend beleid ten aanzien van de ontmanteling van bestaande Stamrecht BV’s door 20% belastingkorting te bieden bij uitkering vanuit de Stamrecht BV.

Aangezien de belastingkorting alleen geldt voor uitkeringen in 2014, krijgt FIRM24.com nu al vele aanvragen binnen om bestaande Stamrecht BV’s in 2014 te ontmantelen. Volgens dr. Yves Gassler, partner van FIRM24.com en verbonden aan de Universiteit Leiden, is het veelal gunstig om de bestaande Stamrecht-BV in het komende jaar te ontmantelen: ‘Bij het overhevelen van het vermogen in een Stamrecht BV naar privé vereenvoudigt de ex-werknemer zijn financiële situatie en krijgt hij eenmalig 20% belastingkorting in 2014. Bovendien bespaart hij jaarlijkse administratieve lasten door te kiezen voor een turboliquidatie van zijn Stamrecht BV.’ Overigens waarschuwt Gassler dat een uitkering vanuit de Stamrecht BV niet in alle gevallen raadzaam is. Zo kan een uitkering financieel nadelig uitpakken wanneer de aandeelhouder zijn pensioen in de Stamrecht BV opbouwt.

FIRM24.com is klaar voor de grote stroom aan liquidaties en verzorgt de turboliquidatie van uw Stamrecht BV al voor een vaste prijs vanaf €350.

Over firm24

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top