woensdag, december 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Foam: 15.000 bezoekers Vivian Maier
Foam: 15.000 bezoekers Vivian Maier

Foam: 15.000 bezoekers Vivian Maier

  • Nederland
  • Al 15.000 bezoekers Vivian Maier in Foam De tentoonstelling Vivian Maier, Street Photographer, heeft binnen twee weken al ruim 15.000 bezoekers naar Foam getrokken. Sinds de opening op 6 november is er zeer veel belangstelling voor het indrukwekkende werk van deze vrouwelijke straatfotograaf wiens oeuvre pas tegen het einde van haar leven werd ontdekt, en dat vervolgens direct een wereldwijde sensatie veroorzaakte. Met het succes van Vivian Maier is het bezoekersaantal van Foam deze maand nu al hoger dan de gehele maand november van vorig jaar.
  • findingvivianmaier_facebook_Thumbnail
  • FOAM Fotografiemuseum
  • http://www.foam.org
  • foam@foam.org
  • http://www.foam.org/press/2014/15000-bezoekers-vivian-maier

Voor belangstellenden zijn er diverse extra activiteiten georganiseerd, zo vertoont filmtheater Kriterion op woensdag 19 november de documentaire Finding Vivian Maier, en zijn er in Foam avondopenstellingen buiten reguliere openingstijden voor Foam Members. De tentoonstelling is nog t/m 28 januari 2015 te zien. Vivian Maier (New York, 1926 – 2009) was gedurende haar hele werkzame leven professioneel nanny.

In haar vrije tijd documenteerde ze het leven in grote Amerikaanse steden zoals New York en Chicago zonder dat iemand uit haar directe omgeving ooit het resultaat hiervan zag. Ze liet een indrukwekkend oeuvre na van 150.000 negatieven waarvan de kwaliteit zich kan meten met beroemde tijdgenoten als Joel Sternfeld, Joel Meyerowitz, Elliot Erwitt en Garry Winogrand. Naast foto’s maakte ze op straat talloze film- en geluidsopnames. De tentoonstelling in Foam bevat werk vanaf de jaren ’50 tot en met ’80, zowel in zwart-wit als kleur, en bewegend beeld.

Documentaire Vivian Maier

Ter ere van de tentoonstelling in Foam wordt op woensdag 19 november in Kriterion éénmalig de documentaire Finding Vivian Maier getoond. In deze documentaire uit 2013 laat de ontdekker van haar werk, John Maloof, diverse mensen aan het woord die Vivian Maier hebben gekend om op die manier een beeld van deze bijzondere fotograaf te schetsen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top