vrijdag, januari 18, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Foam 3h: Doina Kraal – Touche-à-tout
Foam 3h: Doina Kraal – Touche-à-tout

Foam 3h: Doina Kraal – Touche-à-tout

  • Nederland
  • In 2013 kenden het Gieskes-Strijbis Fonds en Foam de Foam 3h Award toe aan Doina Kraal om een nieuw werk of een boek te maken. Dit resulteerde in het project 'Touche-à-Tout' , een reizende installatie die voortborduurt op de multimediale installatie 'In de Rarekiek', die Kraal in 2012 in het kader van het 3h programma van Foam presenteerde en op basis waarvan zij de prijs won.
  • 436_doinai
  • FOAM Fotografiemuseum
  • http://www.foam.org
  • foam@foam.org
  • http://www.foam.org/press/2014/doina-kraal

Het zal een vergelijkbare, maar kleinere installatie zijn waarmee ze over de wereld zal reizen: van Azië naar Oceanië en van Noord naar Zuid Amerika en tot slot naar Afrika. De presentatie in Foam 3h markeert in feite de aftrap van het project. Het werk zal vergezeld worden van een kunstenaarsboek dat eerst de vorm van een website heeft waar de voortgang van het project is te volgen en die steeds wordt gevoed met nieuwe informatie. Uiteindelijk verschijnt de publicatie in gedrukte vorm.

Touche-à-Tout is een draagbare installatie die door de kunstenaar zal worden vervoerd tijdens haar reis. De sporen die de afgelegde reis achterlaat zullen zichtbaar worden in het werk. Iedere plek die wordt aangedaan zal leiden tot een nieuw werk. In eerdere projecten van Doina Kraal lag de nadruk vooral op het ‘kijken’ naar de wereld. Met Touche-à-Tout worden alle zintuigen geprikkeld via verschillende media: er zijn smaken om te proeven, het werk heeft geuren, er zitten gaten in waardoor objecten alleen met de handen kunnen worden betast, er is geluid te horen, maar ook te maken. Als toeschouwer word je automatisch onderdeel van het werk.

Alle media die Kraal toepast (rarekiek, dia, film en video, internet) zijn representatievormen van de werkelijkheid waarbij ze steeds zoekt naar de minst statische vorm, maar het vertrekpunt is bijna altijd fotografie. Tijdens de opening op 27 november zal het werk in een performance door de kunstenaar worden onthuld.

Doina Kraal (1980) studeerde in 2002 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, op de afdeling Audio Visueel. Na haar afstuderen volgde Kraal een Master in Fine Art aan het Central Saint Martins College of Art in Londen. Haar werk is onder meer tentoongesteld in Times Square Gallery, New York, Museum Boymans van Beuningen, Rotterdam, Soledad Senlle Gallery, Amsterdam en was op diverse andere locaties in Nederland te zien.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van het Gieskes-Strijbis Fonds, het Mondriaan Fonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en sponsoring door forte_forte.

De tentoonstelling ‘Touche-à-Tout’ is van 28 november tot en met 10 december te zien in Foam.

Open dagelijks van 10.00 -18.00 uur, do/vr van 10.00 – 21.00 uur.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top