dinsdag, april 23, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Foam 3h: Regine Petersen – Find a Fallen Star
Foam 3h: Regine Petersen – Find a Fallen Star

Foam 3h: Regine Petersen – Find a Fallen Star

  • Nederland
  • In 2014 werd Regine Petersen (1976, DE) door een internationale jury geselecteerd als beste fotograaf tijdens de internationale fotografiebeurs Unseen. Met het winnen van het Outset | Unseen Exhibition Fund werd Petersen beloond met een tentoonstelling in Foam 3h, de ruimte voor jong talent. Met trots presenteert Foam daar haar langlopende project Find a Fallen Star.
  • ann stars fell on alabama 2012 c regine petersen
  • FOAM Fotografiemuseum
  • http://www.foam.org
  • foam@foam.org
  • http://www.foam.org/press/2015/regine-petersen
  • sylacauga 1954 c regine petersen

Petersen laat zich inspireren door verhalen over vallende meteorieten waarbij ze gebruik maakt van haar sterke narratieve kwaliteiten. Door fictie en realiteit te combineren, creëert ze een overlap tussen wetenschap en kunst en slaat ze een brug tussen verleden en toekomst. Hiermee onderzoekt ze zowel de werking van het geheugen versus geschiedenis als de relatie tussen het gewone en het onverklaarbare. Net als in haar gelijknamige publicatie Find a Fallen Star die bij de tentoonstelling verschijnt, combineert zij haar eigen foto’s, met historisch en gevonden beeld, tekst en ruimtelijke objecten.

In Find A Fallen Star gebruikt Regine Petersen verhalen over vallende meteorieten als uitgangspunt voor haar gelaagde narratieve werken; een steen die door een dak van een huis in Alabama valt en een vrouw raakt, een groep kinderen die een meteoriet vindt in het na-oorlogse Duitsland, en recentelijk een situatie in India. Petersen bezocht de plekken, interviewde ooggetuigen en diepte hun verhalen uit. Ze vulde haar fotografische observaties aan met gevonden documenten en interviews. Petersen ziet haar werken als hoofdstukken van een groter geheel. Zoals een meteoor als tijdscapsule kan worden beschouwd, is iedere hoofdstuk een verwijzing naar een bepaalde plek en tijd.

Het eerste hoofdstuk van het project Stars Fell on Alabama won in 2012 de Alfried Krupp von Bohlen und Halback Prize for Contemporary German Photography. In 2009 rondde Petersen haar Masterstitel in Photography from the Royal College of Art af in Londen. Haar werk is sindsdien te zien geweest in verscheidene internationale solo- en groepstentoonstellingen, ondermeer bij Rencontres d’Arles, France (2012), Science Operations Center, UA Lunar & Planetary Lab, Tucson, USA (2011). Naast de Alfried Krupp van Bohlen und Halbach Foundation Bursary Prize, ontving zij in 2010 ook de HSBC Prijs.
Deze tentoonstelling is mogelijk gemaakt door de Van Bijlevelt Stichting en het Gieskes-Strijbis Fonds.

Regine Petersen – Find a Fallen Star is van 20 maart – 3 mei 2015 te zien in Foam. Open dagelijks van 10.00 -18.00 uur, do/vr van 10.00 – 21.00 uur. Entree: € 10.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top