donderdag, oktober 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Foam: Fotoweek onthult Fotograaf des Vaderlands
Foam: Fotoweek onthult Fotograaf des Vaderlands

Foam: Fotoweek onthult Fotograaf des Vaderlands

  • Nederland
  • Op 16 april a.s. maakt stichting Fotoweek de tweede Fotograaf des Vaderlands bekend. De Fotograaf des Vaderlands is een jaar lang ambassadeur van de Nederlandse fotografie. Het thema van Fotoweek 2014 is 'Kijk! Mijn Geluk'. De Fotograaf des Vaderlands maakt, geïnspireerd door dit thema, speciaal voor Fotoweek een fotoserie. We tonen de eerste twee beelden uit deze serie. Fotoweek is een landelijke themaweek en vindt plaats van 12 tot en met 21 september 2014.
  • themakijkmijngeluk2014
  • FOAM Fotografiemuseum
  • http://www.foam.org
  • foam@foam.org
  • http://www.foam.org/press/2014/fotoweek-onthult-fotograaf-des-vaderlands

Fotograaf des Vaderlands

Fotoweek roept op 16 april a.s. voor de tweede keer een talentvolle Nederlandse fotograaf uit tot Fotograaf des Vaderlands. Deze titel geeft het vak fotografie een gezicht voor een breed publiek. Net als vorig jaar krijgt de fotograaf de opdracht om voor Fotoweek een speciale fotoserie te maken in het thema van Fotoweek. Dit jaar is het thema ‘Kijk! Mijn Geluk’. De fotoserie wordt tijdens Fotoweek 2014 tentoongesteld op internationaal fotofestival BredaPhoto.

Vorig jaar april benoemde Fotoweek Ilvy Njiokiktjien tot de eerste Fotograaf des Vaderlands. Zij maakte in het thema ‘Kijk! Mijn Familie’ een fotoserie over Hollandse verjaardagen. De fotoserie was te zien op fotomanifestatie Noorderlicht en staat sinds augustus om de week op de achterpagina van een landelijk dagblad. Door de vele media-optredens, onder andere in De Wereld Draait Door, is Njiokiktjien een bekend gezicht geworden bij het Nederlandse publiek. Zij sloot het jaar succesvol af met het winnen van de prestigieuze Zilveren Camera.

Fotoweek 2014 ‘Kijk! Mijn Geluk’

Na een zeer succesvolle eerste editie vorig jaar vindt Fotoweek dit jaar voor de tweede keer plaats van 12 t/m 21 september 2014. Samen met honderden fotografiepartners (fotografen, fotoclubs, musea, fotowinkels, bibliotheken, boekhandels) wordt een landelijk en divers programma neergezet voor iedereen die van fotografie en fotograferen houdt. Het thema van Fotoweek 2014 is ‘Kijk! Mijn Geluk’.

Een flink aantal partners heeft al besloten tot deelname met bijzondere activiteiten. Aanmelden kan nog tot 1 juli a.s. via www.defotoweek.nl.

Programma 16 april 2014: Wilfried de Jong

Wij nodigen u van harte uit bij de bekendmaking van de Fotograaf des Vaderlands 2014 op 16 april a.s. in Amsterdam. Ook stellen wij enkele partners aan u voor die zich (wederom) bij Fotoweek hebben aangesloten. Speciale gast is Wilfried de Jong die met een sprekende column het thema van 2014 ‘Kijk! Mijn Geluk’ introduceert. Na het officiële gedeelte bieden wij u een lunch aan en is er gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe Fotograaf des Vaderlands. Ook kunt u Marloes Krijnen (directeur Foam) en Ruud Visschedijk (directeur Nederlands Fotomuseum) persoonlijk spreken.

Locatie en tijd

De lancering vindt plaats van 11.30 tot 13.30 uur in Pakhuis de Zwijger (Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam). Rond 13.00 uur staat er een lunchbuffet klaar.

RSVP

Wij horen graag vóór donderdag 11 april of u bij de lancering aanwezig bent. Aanmelden kan door een mail te sturen naar pers[at]defotoweek.nl.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top