zaterdag, oktober 20, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Foam lanceert nieuwe Club Foam
Foam lanceert nieuwe Club Foam

Foam lanceert nieuwe Club Foam

  • Nederland
  • In februari start Foam een nieuwe actieve club voor fotografie en kunstliefhebbers tussen de 25 en 40 jaar. Na de oprichting van een populaire vriendenclub Foam Fan (2005) en de meer exclusieve club voor mecenassen Foam Fund (2006) is er nu een initiatief speciaal voor de jonge professional: Club Foam. Het lidmaatschap geeft toegang tot een gevarieerd programma van activiteiten, en deelnemers steunen projecten van Foam.
  • FOAM Fotografiemuseum
  • http://www.foam.org
  • foam@foam.org
  • http://www.foam.org/press/2014/club-foam

Eric-Jan de Graaff (externe relaties Foam): “Met deze nieuwe Club slaan we een brug tussen de laagdrempelige vriendenclub en ons ‘aandelenfonds’, het Foam Fund. Het grootste deel van onze bezoekers is in de leeftijd tussen 25 en 40 jaar en deze mensen zijn zeer betrokken en geïnteresseerd. Met Club Foam bieden we deze groep een manier actief onderdeel te zijn van Foam, hun kennis over fotografie te vergroten en bij te dragen aan de totstandkoming van vele projecten.”

De activiteitenagenda van Club Foam is divers, actief en kleinschalig. Er is keuze uit een rijk programma waarmee Foam de deuren tot de internationale fotografiescene voor de leden opent. Alle aspecten van fotografie komen aan bod: van masterclasses collectioneren door curatoren en verzamelaars tot ontmoetingen met fotografen tijdens een studio- of galeriebezoek, exclusieve privérondleidingen buiten openingstijden in Foam, jaarlijks een persoonlijke portretsessie door een professionele fotograaf en een jaarlijkse Club Foam diner. Daarnaast krijgen Club Foam leden gratis entree bij Foams buitenlandse partners (zoals het ICP in New York, Jeu de Paume in Parijs, de Photographers Gallery in Londen e.v.a) en een passe-partout voor de internationale fotografiebeurs Unseen in september.

Steun fotografie

Dankzij de bijdragen van leden kan Foam nieuwe projecten ontwikkelen en succesvolle initiatieven continueren. Zo worden er regelmatig activiteiten rondom door leden gefinancierde projecten georganiseerd. Van de realisatie van een tentoonstelling van een jong talent, tot een aanwinst voor de collectie. Zo ervaren leden direct waar hun steun naartoe gaat.

Lancering – 19 februari, 19.00 uur

Club Foam start op woensdagavond 19 februari 2014 met een exclusieve en feestelijke lancering voor de nieuwe Club Foam leden en geïnteresseerden. Tijdens een mini fotografiefestival zal Erik Kessels (KesselsKramer) vertellen over zijn uitgebreide fotografiecollectie, houden fotografen Jan Hoek en Emilie Hudig Artist Talks over hun laatste projecten en bouwt Jaap Scheeren een tijdelijke studio waar de kersverse Club Foamleden hun portret kunnen laten maken.

Bijdrage

Een lidmaatschap van Club Foam kost €450 euro per jaar (of €39 euro per maand). Voor veel activiteiten is een introducé welkom. Een belangrijk gedeelte van de contributie is een donatie, waarmee Foam nieuwe activiteiten kan ontwikkelen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top