vrijdag, februari 28, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Foam lanceert zesde lichting Foam Lab
Foam lanceert zesde lichting Foam Lab

Foam lanceert zesde lichting Foam Lab

  • Nederland
  • Met trots lanceert Foam het vernieuwde Foam Lab: het eerste traineeship van een museum in Nederland. Nu bij verschillende culturele instellingen de jongerenteams opduiken, start in Foam alweer de zesde lichting Foam Lab. Vanaf september 2014 krijgt Foam Lab een volledig nieuwe vorm. Sinds 2007 heeft Foam jaarlijks een Foam Lab in huis gehad, een team van zes tot acht 21 - 26 jarigen die evenementen organiseerden voor hun leeftijdsgenoten.
  • FOAM Fotografiemuseum
  • http://www.foam.org
  • foam@foam.org
  • http://www.foam.org/press/2014/foam-lab-2014

Nu is het tijd voor de volgende stap: Foam Lab wordt een inhouse team van jonge denkers én makers. Het is een traineeship vol experiment en ontwikkeling, die talentvolle jong volwassenen de kans geeft een duurzame, relevante en hoogwaardige bijdrage te leveren aan het fotografiemuseum. De trainees ontwikkelen zich zo tot young professionals met gerichte, toepasbare ervaring en een groot netwerk. Foam Lab 2014 vernieuwt het museum van binnenuit door bij te dragen aan het beleid en de praktijk van het museum.

Het vernieuwde Foam Lab

Met Foam Lab 2014/2015 richt Foam zich op het professionaliseren van jonge talenten uit verschillende disciplines. Van fotografen tot ontwerpers, van filosofen tot architecten – alles is mogelijk. Foam Lab is een intensief traineeship van acht maanden met twee vaste werkdagen per week. Foam biedt hiermee een nieuwe generatie jonge creatieven de kans hun stem te laten gelden binnen een gevestigde organisatie. De trainees krijgen een toegepaste training tot zelfstandige cultureel ondernemers die praktische vaardigheden kunnen combineren met hun creativiteit. Het team werkt aan concepten die voortkomen uit een urgente vraag vanuit het museum die ze vrij kunnen uitvoeren en waarvoor ze een vergoeding ontvangen. Foam Lab is de jonge denktank van Foam voor innovatie en experiment.

Foam biedt een traineeship in het museum

Foam is met Foam Lab het eerste museum in Nederland dat een traineeship aanbiedt aan jong volwassenen. Dit past uitstekend bij de functie die Foam inneemt als innovatief cultureel instituut. Sinds de eerste lichting in 2007 hebben al vijf teams succesvol geëxperimenteerd binnen het museum. Maar ook de vorm van het project zelf blijft Foam vernieuwen. Traineeships worden nu veelal aangeboden door de overheid of commerciële bedrijven en deze formule is succesvol bewezen. Voor het eerst biedt een culturele instelling een betaald opleidingstraject aan waarin talentvolle starters de kans krijgen zich te ontwikkelen tot ‘allrounder’ binnen de culturele sector. Een professionaliseringsslag die veel afgestudeerde studenten missen. Het traineeship is een wederzijdse investering: Foam investeert in de starter én andersom.

Aanmelden voor Foam Lab 2014 kan van maandag 16 juni t/m zondag 13 juli. Op woensdag 9 juli van 17 tot 19 uur organiseert Foam een infoavond waar je vrijblijvend alles te weten kunt komen over Foam Lab. Kijk voor meer informatie op foam.org/lab-2014

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top