woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Foam: Lunch Bytes Amsterdam
Foam: Lunch Bytes Amsterdam

Foam: Lunch Bytes Amsterdam

  • Nederland
  • Na het succes van Lunch Bytes in Washington DC is er nu ook Lunch Bytes Amsterdam, gepresenteerd door het Goethe-Institut en Foam Fotografiemuseum Amsterdam. Lunch Bytes is een serie discussies over de toenemende aanwezigheid van digitale technologieën in relatie tot artistieke praktijk.
  • FOAM Fotografiemuseum
  • http://www.foam.org
  • foam@foam.org
  • http://www.foam.org/press/2014/lunch-bytes

In 2014 zullen er vier gesprekken plaats vinden in Foam die ieder toegewijd zijn aan een specifiek onderwerp. Internationale kunstenaars, wetenschappers, ontwerpers, curatoren en intellectuelen worden gevraagd om een korte presentatie te geven. Daarna nemen zij deel aan een paneldiscussie geleid door Marcel Feil, adjunct directeur artistieke zaken van Foam en Melanie Bühler, curator van Lunch Bytes.

Online reservation

Aan de eerste editie van Lunch Bytes Amsterdam Medium: Photography nemen gerenommeerde kunstenaars en experts uit de fotografie deel zoals Katrina Sluis, digital curator bij de Photographers’ Gallery London, Susanne Holschbach, professor bij de Universität der Künste Berlin, en de kunstenaars Beate Gütschow en Anne de Vries. Zij presenteren en bespreken hun werk in relatie tot traditionele kunsthistorische disciplines en media, maar ook in relatie tot de huidige digitale context waarin een kunstenaar zich tegenwoordig beweegt.

De sprekers zullen het concept ‘mediumspecifiek’ onder de loep nemen en begrippen als ‘post-medium’ en ‘postmedia’ onderzoeken. Kunnen we nog wel denken in formalistische, mediagerelateerde categorieën of zijn we dat stadium al voorbij? Kan het medium nog wel gezien worden als herkenbare en classificeerbare eenheid in een tijd waarin digitale processen de basis vormen van zowel foto’s, films, teksten als animaties? Als ‘het medium’ als logisch concept of eenheid niet meer relevant is en we inderdaad een crossmediaal tijdperk zijn ingegaan, waarom zijn medium gerelateerde categorieën en onderscheidingen dan nog steeds zo dominant?

Lunch Bytes Amsterdam is onderdeel van een groter project georganiseerd door verschillende Goethe-Instituten in Noordwest-Europa. In nauwe samenwerking met lokale partners vinden er in Amsterdam, Dublin, Glasgow, Helsinki, Kopenhagen, London en Stockholm gesprekken plaats over kunst en digitale cultuur. Hierbij staan vier thema’s centraal: medium, structuur & textuur, maatschappij en leven. Het project zal worden afgesloten met een internationaal symposium in Berlijn in 2015.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top