woensdag, februari 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Foam opent tentoonstelling in New York
Foam opent tentoonstelling in New York

Foam opent tentoonstelling in New York

  • Anderen
  • Directeur fotografie New York Times Magazine spreekt op Foam tentoonstelling in Brooklyn, New York
  • heads 2010 c matt lipps courtesy jessica silverman gallery san francisco
  • FOAM Fotografiemuseum
  • http://www.foam.org
  • foam@foam.org
  • http://www.foam.org/press/2015/foam-opent-tentoonstelling-in-new-york

Vanaf 13 maart toont Foam Fotografiemuseum Amsterdam werk van tien jonge Amerikaanse en Canadese kunstenaars in Brooklyn, New York. De door Foam samengestelde tentoonstelling Under Construction – New Positions in American Photography wordt geopend door Kathy Ryan (director of Photography van The New York Times Magazine).

Marloes Krijnen (directeur Foam): “Enige tijd geleden ontdekte Foam een aantal jonge Amerikaanse fotografen dat een nieuwe ontwikkeling binnen de fotografie vertegenwoordigt. In het najaar van 2014 toonden wij een selectie van hun werk in een omvangrijke tentoonstelling in Foam. Wij zijn erg blij dat wij dit werk nu ook kunnen presenteren in New York. Het onderstreept de functie van Foam als internationale talentscout en belangrijk platform voor jonge fotografen. Zo heeft Foam recentelijk al samengewerkt met de top van de fotografiewereld voor tentoonstellingen in onder andere Beijing, Dubai, Parijs en Londen, en de samenwerking met Pioneer Works in New York is een fantastische volgende stap in de ontwikkeling van onze internationale ambities”.

Tentoonstelling

Foam presenteert Under Construction – New Positions in American Photography in samenwerking met Pioneer Works Center for Art and Innovation in New York. Het is een groepstentoonstelling waarin het werk te zien is van tien jonge Amerikaanse en Canadese kunstenaars: Joshua Citarella, Jessica Eaton, Daniel Gordon, Matthew Leifheit & Cynthia Talmadge, Matt Lipps, Matthew Porter, Sara Cwynar, Kate Steciw en Sara VanDerBeek. Hoewel de uitkomsten van hun individuele kunstenaarspraktijken zeer divers zijn, bestaan er in mentaliteit, methodiek en de presentatie van het werk opvallende relaties. Een van de belangrijkste kenmerken is hun onderzoekende houding ten aanzien van het fotografische beeld en de representatie ervan. Alle deelnemende kunstenaars zijn expliciet bezig met een fundamentele herwaardering van de waarde en betekenis van fotografie aan het begin van de 21ste eeuw. De tentoonstelling was in het najaar van 2014 in Foam Amsterdam te zien.

Jongerenproject

Parallel aan de tentoonstelling vindt het fotografieproject ‘Kijk eens over het water!’ plaats. In dit bijzondere uitwisselingsproject, dat mede mogelijk wordt gemaakt door Gemeente Amsterdam, ontmoeten tieners (15/16 jaar) uit Amsterdam Noord en Brooklyn, New York elkaar middels een simultane workshopreeks bestaande uit zes fotografielessen. Door een online ontmoeting en het simultaan volgen van hetzelfde programma maken de zij kennis met fotografie én met elkaar. In Amsterdam Noord werkt Foam met de jongeren van de Nieuwe Havo. In Brooklyn werkt The Red Hook Digital Media Project i.s.m. The Point, CDC met jongeren uit de buurt en van de Summit Academy.

Opening

Under Construction – New Positions in American Photography is te zien in Pioneer Works Center for Art and Innovation in Brooklyn, New York, van 13 maart t/m 26 april 2015. De tentoonstelling wordt geopend door Kathy Ryan (director of Photography van The New York Times Magazine), op vrijdag 13 maart, van 18.00 – 22.00 uur. De jongeren die deelnemen aan het uitwisselingsproject in Brooklyn zullen ook op de opening aanwezig zijn.

Foam Internationaal

Behalve in de Verenigde Staten is Foam het afgelopen jaar op diverse andere internationale locaties aanwezig geweest. Zo waren er in 2014 tentoonstellingen in ondermeer Beijing, Parijs en Dubai. Momenteel is de mede door Foam samengestelde tentoonstelling Don’t Stop Now! Fashion Photography Next! te zien in het London College of Fashion.

Voor meer informatie: www.foam.org | www.pioneerworks.org
Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsoren het Mondriaan Fonds en WeTransfer. Met ondersteuning van Arcadis, Dutch Culture USA en The Standard Hotel.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top