zondag, november 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Foam succesvol in 2014: 197.000 bezoekers in Foam en 35.000 bezoekers in Felix &Foam
Foam succesvol in 2014: 197.000 bezoekers in Foam en 35.000 bezoekers in Felix &Foam

Foam succesvol in 2014: 197.000 bezoekers in Foam en 35.000 bezoekers in Felix &Foam

  • Nederland
  • Foam Fotografiemuseum Amsterdam ontvangt in 2014 bijna 200.000 bezoekers, een groei ten opzichte van vorig jaar. In 2014 heeft Foam de tijdelijke invulling van Felix Meritis gerealiseerd in het project Felix &Foam, dat door nog eens 35.000 mensen is bezocht. Directeur Marloes Krijnen: "Ik ben ongelofelijk blij en trots dat de mogelijkheid, die ons geboden is door de Gemeente Amsterdam, om zes maanden lang de programmering in Felix Meritis te organiseren zo goed heeft uitgepakt, mede dankzij enkele nieuwe en bijzondere samenwerkingsverbanden." Foam opende vier tentoonstellingen in het buitenland en presenteerde voor het eerst in de geschiedenis van het museum werk uit de eigen collectie. Vandaag opent in Foam de bijzondere tentoonstelling van de legendarische Japanse fotograaf Nobuyoshi Araki (Tokyo, 1940) waarmee 2014 wordt afgesloten.
  • excursion
  • FOAM Fotografiemuseum
  • http://www.foam.org
  • foam@foam.org
  • http://www.foam.org/press/2014/foam-succesvol-in-2014

Belangrijke stappen

Voor het eerst in de geschiedenis van Foam werd een selectie werken uit de eigen collectie van Foam getoond in de tentoonstelling: Reflected – Works from the Foam Collection. Ook is, voor het eerst, met behulp van Foam Fund de collectie uitgebreid met twee nieuwe werken van fotograaf Richard Mosse, die veel succes oogstte met zijn tentoonstelling in het voorjaar. De grote tentoonstellingen Don’t Stop Now: Fashion Photography Next en Under Construction, New Positions in American Photography, in 2014 samengesteld en gepresenteerd door Foam, zullen begin 2015 naar respectievelijk Londen en New York reizen. Het jaar wordt in Foam afgesloten met de omvangrijke tentoonstelling van de legendarische Japanse fotograaf Nobuyoshi Araki en Vivian Maier, Street Photographer, het werk van een vrouwelijke straatfotograaf wier indrukwekkende oeuvre pas tegen het einde van haar leven werd ontdekt en vervolgens direct een wereldwijde sensatie veroorzaakte. Deze tentoonstelling trok in de eerste twee weken al 15.000 bezoekers.

Felix &Foam

Het tijdelijke initiatief Felix &Foam, waarvoor Foam in samenwerking met verschillende partijen een divers programma ontwikkelde en presenteerde, werd door ruim 35.000 geïnteresseerden bezocht. Felix &Foam opende op 16 april haar deuren naar aanleiding van het verzoek van de Gemeente Amsterdam om het monumentale pand Felix Meritis aan de Keizersgracht te vullen. Zes maanden lang was Felix Meritis weer de plek waar kunst, cultuur en evenementen samenkwamen.

Jong talent

In Foam 3h, de tentoonstellingsruimte voor jong talent, was ook in 2014 veel internationaal fotografietalent te zien. Foam presenteerde er werk van Annegien van Doorn (NL), Ola Lanko (UA), Egon van Herreweghe (BE), Doina Kraal (NL), Jan Rosseel (BE) en Anika Schwarzlose (DE). Dit jaar werd de Amerikaanse fotograaf Daniel Gordon (VS) uitgeroepen tot winnaar van de jaarlijkse internationale fotografieprijs de Foam Paul Huf Award.

Foam breidt internationaal uit

Dit jaar zijn er weer diverse tentoonstellingen gepresenteerd in het buitenland. Na een succesvolle tentoonstelling The Space Between Us in Shenzhen (China) in het voorjaar, toonde Foam een tweede tentoonstelling in China: Still/Life – Contemporary Dutch Photography in het prestigieuze Three Shadows Photography Art Center in Beijing ter gelegenheid van het bezoek van een Amsterdamse handelsdelegatie aan China onder leiding van burgemeester Van der Laan. Daarnaast was Foam op diverse andere internationale locaties aanwezig. Zo opende Foam een reizende talent-tentoonstelling in het Atelier Néerlandais in Parijs, gevolgd door Dubai, waar de tentoonstelling momenteel, tot en met 19 januari 2015, te zien is. Deze tentoonstelling komt voort uit het Talent Issue 2014, een jaarlijkse uitgave van Foam Magazine.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top