maandag, december 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Foam: Unseen Photo Fair 2014
Foam: Unseen Photo Fair 2014

Foam: Unseen Photo Fair 2014

  • Nederland
  • Premières op Unseen Photo Fair & bekendmaking galeries Unseen is dé jaarlijkse internationale beurs voor nieuwe fotografie. De fair is het moment waarop gerenommeerde galeries van over de hele wereld het recentste werk van hun fotografen onthullen. Nieuw in 2014 is de introductie van premières op Unseen: er zal werk te zien zijn dat nooit eerder getoond is, online of offline. Van 18 t/m 21 september vindt de Unseen Photo Fair voor de derde maal plaats op de Westergasfabriek in Amsterdam.
  • FOAM Fotografiemuseum
  • http://www.foam.org
  • foam@foam.org
  • http://www.foam.org/press/2014/unseen-2014

UNSEEN ONTHULT DE NIEUWSTE FOTOGRAFIE

Unseen Photo Fair onderscheidt zich als fotografiebeurs door de focus op nooit eerder getoond werk. Zowel projecten van jong talent als ongezien werk van gevestigde fotografen komen op één moment in Amsterdam samen. Algemeen directeur Sasha Stone (1984): “We hebben galeries dit jaar uitgedaagd werk te laten zien dat gemaakt is na 2012 en daarnaast premières te presenteren. Werk geldt als première op Unseen als het nooit eerder is getoond in een galerie, noch in een ander instituut of zelfs online. Unseen Photo Fair 2014 brengt belangrijke ontwikkelingen in de wereld van de hedendaagse fotografie samen en maakt het toegankelijk voor het publiek. Door de combinatie van jong talent en nieuw werk van gerenommeerde kunstenaars ontdekken bezoekers ‘the unseen’.”

NIEUW IN 2014: PREMIERES

Trots maakt Unseen de eerste premières bekend die exclusief op de beurs gelanceerd worden; Taik Persons (FI), de gerenommeerde galerie gespecialiseerd in Finse fotografie, zal een première van Santeri Tuori (1970) presenteren. De jonge Nederlandse galeries Boetzelaer|Nispen en Ton de Boer introduceren werk van talent uit eigen land; respectievelijk Maurice van Es (1984) en Ruth van Beek (1977). Grundermark Nilsson Gallery (DE) laat een première zien van Zweedse fotograaf JH Engström (1969) die ten tijde van Unseen ook een solo tentoonstelling heeft in Foam Fotografiemuseum Amsterdam. Galerie van der Mieden (BE) zal een première tonen van de veelgeprezen kunstenares uit Düsseldorf, Martina Sauter (1974).

NIEUWE INTERNATIONALE GALERIES

Geselecteerde galeries van over de hele wereld zijn exclusief uitgenodigd om deel te nemen aan Unseen Photo Fair 2014. Unseen verwelkomt verschillende nieuwe galeries, waaronder Galerie Paul Andriesse (NL), Galerie Nicola von Senger (CH), FeldbuschWiesner (DE) en Camilla Grimaldi (GB). Ook worden er dit jaar nieuwe steden vertegenwoordigd op de fair: Bratislava, Slowakije (Krokus Galeria), Boedapest, Hongarije (acb Gallery), Jakarta, Indonesië (d gallerie), en Modena, Italië (METRONOM). Samen presenteren deze deelnemers een divers en uniek overzicht van het hedendaagse en toekomstige fotografielandschap.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top