woensdag, januari 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Forse uitbreiding op Mercateo.nl naar 1,2 miljoen artikelen
Forse uitbreiding op Mercateo.nl naar 1,2 miljoen artikelen

Forse uitbreiding op Mercateo.nl naar 1,2 miljoen artikelen

  • Nederland
  • Mercateo is het nieuwe jaar met een vliegende start begonnen en heeft op 31 januari de grens van 1,2 miljoen artikelen overschreden. In één jaar tijd is hiermee het aantal artikelen meer dan verdubbeld en heeft Mercateo het grootste branche-overkoepelende assortiment beschikbaar op één e-Procurement platform voor bedrijven en overheid.
  • Unbenannt
  • Mercateo Nederland B.V.
  • http://www.mercateo.nl
  • pers@mercateo.nl
  • Mercateo is het nieuwe jaar met een vliegende start begonnen en heeft op 31 januari de grens van 1,2 miljoen artikelen overschreden. In één jaar tijd is hiermee het aantal artikelen meer dan verdubbeld en heeft Mercateo het grootste branche-overkoepelende assortiment beschikbaar op één e-Procurement platform voor bedrijven en overheid.

Assortiment: Breed en branche-overkoepelend

De enorme groei van 450.000 naar 1,24 miljoen artikelen in één jaar tijd is tot stand gekomen doordat meer leveranciers de samenwerking met Mercateo zijn aangegaan. Het grootste gedeelte van het assortiment is te vinden in de hoofdcategorieën ‘IT-producten’, ‘Elektrotechniek’, ‘Bedrijfsinrichting’, ‘Industriële benodigdheden’ en in de meer traditionele categorie ‘Kantoorartikelen’. Deze omvatten respectievelijk om en nabij 670.000, 140.000, 120.000, 77.000 en 68.000 artikelen. Hiermee is Mercateo in de categorie ‘IT-producten’ qua omvang te vergelijken met het assortiment van de grootste online aanbieders van computer- en ICT producten in Nederland.

Meer dan een e-commerce bedrijf: e-Procurement oplossing

Mercateo is niet enkel een branche-overkoepelende webwinkel voor kantoorartikelen, HORECA- benodigdheden of IT-producten, maar levert tegelijk e-Procurement en Purchase to Pay oplossingen aan kleine en grote bedrijven. De functionaliteiten van het inkoopplatform dekken een breed spectrum aan e-Purchasing, e-Sourcing en Supply Chain Integratie oplossingen. Enkele steekwoorden zijn klant-specifieke views, raamcontract catalogi, Single Creditor Model en ApproveNow. Bedrijven – van ZZP’er, MKB’er tot groot internationaal concern – kunnen hun gehele inkoop via één digitaal platform afdekken. Dit is efficiënt, leidt tot kostenbesparingen en ontlast inkopers in het inkoopproces.

Toekomstplannen: verdere groei

Voor Mercateo.nl is de uitbreiding van het assortiment een logische stap. “Dit is pas het begin! In 2014 zijn wij wederom positief gestemd en streven we naar een verdere uitbreiding van het assortiment. Dit geldt zeker ook in categorieën waar wij nog minder goed opgesteld zijn. Ons voorbeeld is Mercateo Duitsland, waar inmiddels al meer dan 10 miljoen artikelen beschikbaar zijn”, aldus Dorina Bittermann, Country Manager Nederland.

Over Mercateo.nl

Mercateo is hét online inkoopplatform voor de zakelijke markt in Europa. Op www.mercateo.nl hebben bedrijven een assortiment van meer dan 1,24 miljoen artikelen direct beschikbaar. Het continue groeiende assortiment is divers en dekt binnen 12 hoofdcategorieën niet alleen de vraag naar algemeen zakelijke benodigdheden, zoals ICT-producten of kantoorartikelen, maar omvat ook gespecialiseerde categorieën, zoals industriële- of medische benodigdheden.

Innovatieve functionaliteiten, waaronder de Mercateo Zoekfunctie, Mercateo BestBasket, klant-specifieke views, elektronische koppelingen en het digitale vrijgaveproces Mercateo ApproveNow, maken het platform tot een e-Procurement en Purchase to Pay oplossing die de inkoopprocessen van ondernemingen efficiënter maakt. Voor het gebruik van Mercateo is geen installatie van extra software nodig. Tot het klantenbestand behoren kleine en middelgrote bedrijven evenals internationale concerns.

Mercateo is actief in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Tsjechië, Polen, Slowakije, Hongarije, de UK en Ierland. Het bedrijf telt meer dan 300 medewerkers.

Voor meer informatie ga naar: http://www.mercateo.nl/corporate/pers-en-media/vliegende-start-voor-mercateo-2014/

Over Mercateo Nederland B.V.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top