donderdag, november 21, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Lifestyle & Mode / FotoCadeau doet onderzoek binnen de fotografie markt!
FotoCadeau doet onderzoek binnen de fotografie markt!

FotoCadeau doet onderzoek binnen de fotografie markt!

  • Nederland
  • Fotocadeau.nl heeft onderzoek uitgevoerd binnen de fotografie markt. Het onderzoek werd in oktober 2016 uitgevoerd onder 1248 respondenten, in een aselecte steekproef. De leukste, interessantste en meest opvallende uitkomsten worden hieronder gepresenteerd.
  • FotoCadeau.nl
  • www.fotocadeau.nl
  • fotocadeaunl@gmail.com

Fotocadeau.nl heeft onderzoek uitgevoerd binnen de fotografie markt. Het onderzoek werd in oktober 2016 uitgevoerd onder 1248 respondenten, in een aselecte steekproef. De leukste, interessantste en meest opvallende uitkomsten worden hieronder gepresenteerd.

Foto’s met de smartphone

Wat opvalt is dat bijna de helft (48,3%) van de respondenten zijn of haar smartphone op vakantie gebruikt als camera. Wanneer men op vakantie gaat nemen deze mensen dus geen digitale fotocamera meer mee. De belangrijkste reden is dat men vindt dat de foto’s van hun telefoon van voldoende kwaliteit zijn. Daarnaast wordt de camera veelal gezien als extra ballast.

40% van de respondenten geeft aan ze hun foto’s nergens anders opslaan, dan op de camera, steeds meer mensen (bijna 20%) geeft aan gebruik te maken van een cloud oplossing. De rest maakt een backup op de PC, harde schijf of tablet.

Het meest gefotografeerde onderwerp

Bij een gezin met kids, zijn de kinderen (met 33%) verreweg het meest gefotografeerde onderwerp. Foto’s van familie en vrienden staat op de 2e plaats met 23%. Vakantiefoto’s neemt met 20% de derde plaats in, met op de vierde plaats gevolgd door het huisdier. De top vijf wordt compleet gemaakt door het onderwerp “natuur”. Wanneer er geen kinderen in het spel zijn is, staat de familie op de eerste plaats en is de volgorde verder gelijk als die bij gezinnen met kinderen.

Foto’s afdrukken

Daar waar vroeger elke foto op een fotorolletje stond en dus afgedrukt moest worden om de foto’s te bekijken, gebeurt dat nu nog maar zelden. Op onze telefoons, tablets en computers staan miljarden foto’s die alleen nog maar digitaal bekeken worden. Slechts 18% van de respondenten geeft aan nog geregeld losse foto’s op papier af te laten drukken. 44% van de mensen geeft aan dat ze in het afgelopen jaar minimaal 1 keer een fotoalbum hebben samengesteld en hebben besteld. Uit het onderzoek komt naar voren dat tweederde van de respondenten het heel leuk lijkt om een cadeau met daarop een foto aan een geliefde te geven, maar dat slechts een derde van de respondenten dat in het afgelopen jaar ook daadwerkelijk minimaal 1 keer heeft gedaan.

Populaire foto producten

Bijna alle respondenten geven aan dat de top drie van bij hen bekende fotoproducten zijn: 1. de fotomok, 2. de foto op canvas en op 3. foto op hout. Halbe Boersma (CEO van Fotocadeau) herkent zich in die top-3: “als ik kijk naar de producten die wij het meest verkopen dan sluit dat daar precies bij aan.” Boersma had op basis van de verkoopcijfers verwacht dat meer mensen zouden weten van het bestaan van de foto op aluminium en de foto op glas. “Bij die producten zien we een sterke groei in af – en omzet en het zijn goede en stijlvolle alternatieven voor meer bekende vormen van wanddecoratie”.

Over fotocadeaunl@gmail.com

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top