maandag, januari 21, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Foto’s topfotograaf Ed van der Elsken vastgelegd op postzegels
Foto’s topfotograaf Ed van der Elsken vastgelegd op postzegels

Foto’s topfotograaf Ed van der Elsken vastgelegd op postzegels

  • Nederland
  • PostNL brengt vandaag het postzegelvel ‘Ed van der Elsken Nederlands Fotomuseum’ uit. Fotograaf Eddy Posthuma de Boer ontving het eerste postzegelvel uit handen van Ludo Voorn, directeur Marketing van PostNL. Dit gebeurde in het Nederlands Fotomuseum.
  • Post NL
  • info@postnl.nl

De afgelopen maanden is het Nederlands Fotomuseum gestart met het restaureren van het kleurenwerk van de in 1990 overleden Ed van der Elsken. Hiermee worden zijn eerste kleurenfoto’s veiliggesteld en getoond aan het publiek. Voor PostNL was dit restauratieproject aanleiding om zijn karaktervolle kleurenfoto’s op postzegels vast te leggen.

Mensen in het straatbeeld

Eddy Posthuma de Boer was jarenlang bevriend met Van der Elsken. Hij is nu gastcurator van ‘De collectie belicht’, een van de nieuwe tentoonstellingen in het Nederlands Fotomuseum. Posthuma de Boer over het postzegelvel: “Ik ging vaak met hem op pad. Wat hem onderscheidde, is dat hij altijd het straatbeeld wilde vangen met eigentijdse en persoonlijke fotografie. Ik ben blij dat een aantal iconische foto’s uit zijn eerste en meest bekende kleurenfotoboek ‘Eye Love You’ uit 1977 op het postzegelvel staan afgebeeld.”

Nieuwe verhalen op postzegels

Ludo Voorn roemt het werk van mensenfotograaf Van der Elsken. “Bijzondere mensen komen op dit postzegelvel goed tot uitdrukking. De ontwerpers Marco Stout en Evelyne Kramer hebben er met de zwarte vlakken voor gezorgd dat het postzegelvel uit vijf filmstroken met verhalen bestaat.”

Verkrijgbaarheid

Op de tien postzegels ‘Ed van der Elsken Nederlands Fotomuseum’ staat ‘Nederland 1’, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. Deze postzegels zijn te koop bij alle winkels van Bruna en via collectclub.nl. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top