donderdag, november 15, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Franse belasting op verkoop tweede huis mogelijk in strijd met EU-regels
Franse belasting op verkoop tweede huis mogelijk in strijd met EU-regels

Franse belasting op verkoop tweede huis mogelijk in strijd met EU-regels

  • Europa
  • De zware belasting in Frankrijk op de winst die een huizenverkoper op zijn pand maakt, lijkt voor EU-ingezetenen fors te worden worden teruggedrongen. Deze vermogenswinstbelasting is volgens de advocaat-generaal van het Europese Hof van Justitie namelijk voor een aanzienlijk deel in strijd met regels van de EU. Het recente advies van die topjurist van de EU wordt meestal gevolgd door het hof.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjofpsnaw7ws/nieuws/franse_belasting_op_verkoop_tweede_huis?ctx=vha4p0rx1qv1&tab=0

Bij de verkoop van een huis in Frankrijk kijkt de belastingdienst mee of de verkoper erop vooruitgaat. Als dat zo is, moet hij afhankelijk van het aantal jaren dat hij het huis in eigendom had, een deel van de winst afdragen. Dat kan oplopen tot maximaal 40,5 procent van de winst, aldus Ton Steinz van Steinz Juridisch Advies Frankrijk woensdag gezegd. Onderdeel is een heffing van 15,5 procent over die winst die als sociale lasten wordt geheven.

Maar Nederlanders betalen die lasten in eigen land en zij zouden daarom dat deel van de vermogenswinstbelasting niet hoeven te betalen en ook kunnen terugvorderen. Tienduizenden Nederlanders hebben een huis in Frankrijk. Het oordeel van het hof wordt over enkele maanden verwacht.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top