woensdag, oktober 28, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Fraude mogelijk reden ongewenstverklaring burgers uit ander EU-land
Fraude mogelijk reden ongewenstverklaring burgers uit ander EU-land

Fraude mogelijk reden ongewenstverklaring burgers uit ander EU-land

  • Europa
  • Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) gaat nog eens kijken of fraude met sociale verzekeringen kan leiden tot ongewenstverklaring van andere EU-burgers. Dat zei hij woensdag tijdens een debat met de Tweede Kamer over het vreemdelingenbeleid. Hij gaat het aankaarten bij zijn Europese collega's.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjfakkuy5ftg/nieuws/fraude_mogelijk_reden?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0&tab=0&tab=0&tab=0

Met name Eddy van Hijum van het CDA wil dat Teeven zich in Europa sterk maakt voor een inreisverbod voor Europese immigranten die frauderen, zoals Bulgaren met fiscale toeslagen.

Teeven gaat ook een inventarisatie maken van de behoefte bij Syrische Nederlanders om bepaalde familieleden in ons land op te vangen, nu de situatie in Syrië zo dramatisch is. Het gaat dan alleen om ouders van Syrische Nederlanders die gevlucht zijn wegens het conflict. De staatssecretaris is er overigens niet op voorhand positief over.

De staatssecretaris geeft verder nog steeds de voorkeur aan opvang van vluchtelingen in het Midden-Oosten. Nederland droeg daaraan inmiddels 61 miljoen euro bij. Ook het komende jaar zal de regering ruimhartig zijn, aldus Teeven.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top