woensdag, december 12, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Fraude op de werkvloer
Fraude op de werkvloer

Fraude op de werkvloer

  • Nederland
  • Vertrouwen is goed maar controle is beter. Werkt uw organisatie met een ERP-systeem zonder goede functiescheiding? Dan is uw organisatie onderhevig aan vele risico's die grote gevolgen kunnen hebben.
  • final_logo_authorizationbox
  • Authorization Box
  • https://authorizationbox.com
  • info@authorizationbox.com
  • Authorization Box is een product van 2-Controlware b.v. Onze software is gecertificeerd voor Microsoft Dynamics.
  • Fraude op de werkvloer 1.0

Personeel dat buiten zijn of haar bevoegdheden treedt kan vaak ten nadele van een organisatie werken. Het probleem is bekend doordat de media ons informeert over fraude gevallen bij banken en multinationals. Desondanks leert de praktijk ons dat deze kwestie niet wordt aangepakt en dat vele bedrijven onderhevig zijn aan dit probleem. Fraude op de werkvloer wordt vaak niet herkend en wordt onderschat. Fraude op de werkvloer: het kan en moet aangepakt worden!

Fraude herkennen

Motieven voor het plegen van fraude zijn lastig in kaart te brengen. Persoonlijke problemen, die aanstoot kunnen geven tot fraude, worden vaak niet meegenomen op de werkvloer. Iedere organisatie is vatbaar voor dergelijke risico’s. Risico’s die grote gevolgen kunnen hebben.

Toch ontbreken vaak voldoende maatregelen om fraudes te voorkomen of om achteraf te detecteren.

Het management is niet ‘’in control’’ en weet niet hoe de rolverdeling in elkaar steekt. Een zwakte die een bedreiging vormt voor een organisatie.

Weet u de rolverdeling in uw organisatie? Heeft u volledig inzicht in de functiescheiding? Met deze vraagstukken begint de verbetering van uw interne controle.

ERP-systeem

Een management dat ‘’in control’’ is, begint met een professionele inrichting van de autorisatiesDit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want velen kijken als een berg op tegen het inrichten van deze autorisaties. De inrichting van een professionele autorisatiestructuur in een ERP systeem neemt namelijk veel tijd beslag en vereist ervaring en veel inhoudelijke kennis. Organisaties die werken met een ERP-systeem, zoals Microsoft Dynamics NAV zijn vaak al 20 tot 30 dagen bezig met het inrichten van 80 permission sets. Een investering die veel bedrijven niet zien zitten.

Fraude voorkomen

Voor dit probleem is een oplossing in het leven geroepen. Met behulp van een eenvoudig te bedienen applicatie kan zeer snel een duidelijke autorisatiestructuur worden ontworpen.

De applicatie biedt complete ondersteuning voor de inrichting, beheer en monitoring van autorisaties in Microsoft Dynamics NAV. Fraude kan worden voorkomen zonder hier onnodig veel tijd, moeite en geld in te steken.

Werkt u ook niet veel rustiger en met meer vertrouwen als u exact weet wie uw voorraad kan beheren,  artikelen kan muteren, bankrekeningen kan wijzigen en betalingen kan doen?

Over Authorization Box

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top