dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Fregat ‘ontmoet’ Russisch vliegdekschip
Fregat ‘ontmoet’ Russisch vliegdekschip

Fregat ‘ontmoet’ Russisch vliegdekschip

  • Nederland
  • Zr. Ms. De Zeven Provinciën heeft gisteren in de Golf van Biskaje de Russische Carrier Battlegroup rond het vliegkampschip RFS Kuznetzov gedetecteerd. Rond het middaguur kwam de groep van 6 schepen in het zicht.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/05/07/fregat-%E2%80%98ontmoet%E2%80%99-russisch-vliegdekschip

De Russische Kuznetsov

De schepen van de Koninklijke Marine detecteren, herkennen en rapporteren altijd niet-NAVO-eenheden. ”Maar een schip als de Kuznetzov kom je niet elke dag tegen. Het is mooi om te zien hoe iedereen aan boord dan keihard aan de slag gaat om zo snel mogelijk een rapportage naar het hoofdkwartier te sturen en andere eenheden in te lichten over de locatie van de groep”, vertelt een commandocentrale-officier.

Om de bewegingen van de taakgroep goed in beeld te brengen werd de NH90-boordhelikopter ingezet. “Vanuit de lucht konden we de bewegingen en samenstelling van de groep goed zien en dankzij de geavanceerde systemen aan boord van de helikopter direct aan de De Zeven Provinciën melden”, aldus de Tactical Coordinator van de NH-90.

Zr. Ms. De Zeven Provinciën is afgelopen zondag vertrokken voor een uitzending van 4 maanden naar de wateren rond Somalië voor de EU-antipiraterijmissie Atalanta.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top