vrijdag, mei 24, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / FrieslandCampina bouwt nieuw kaaspakhuis in Gerkesklooster
FrieslandCampina bouwt nieuw kaaspakhuis in Gerkesklooster

FrieslandCampina bouwt nieuw kaaspakhuis in Gerkesklooster

  • Nederland
  • FrieslandCampina gaat in Gerkesklooster een nieuw kaaspakhuis bouwen en het pekellokaal herbouwen. Als gevolg van een zware brand op 29 juli 2014 is het kaaspakhuis en een deel van het pekellokaal verloren gegaan.
  • FrieslandCampina
  • http://www.frieslandcampina.com
  • mail@frieslandcampina.com
  • http://www.frieslandcampina.com/nederlands/news-and-press/news/press-releases/2014-10-28-frieslandcampina-bouwt-nieuw-kaaspakhuis-in-gerkesklooster.aspx

De executive board van Royal FrieslandCampina heeft voor de herbouw een investering van 30 miljoen euro goedgekeurd. Het nieuwe geautomatiseerde kaaspakhuis omvat een opslagcapaciteit voor 2.100 ton kaas, kaasbehandellijnen en een expeditieruimte. De ligging van het gebouw op het terrein wordt aangepast waardoor het terreinoppervlak efficiënter gebruikt zal worden. Het is de bedoeling dat de bouwactiviteiten in november 2015 gereed zullen zijn.

Derrien Jansen, plantmanager van FrieslandCampina in Gerkesklooster: “Ik ben blij dat de directie heeft besloten tot volledige herbouw van de productielocatie. De brand was een akelige ervaring voor alle betrokkenen. Je ziet letterlijk je werkplek in rook opgaan. Nog tijdens de brand zijn we al begonnen met het maken van plannen om de productie zo snel mogelijk te hervatten. Een ander team heeft naar de lange termijn gekeken en daar is het nu goedgekeurde plan voor volledige herbouw en modernisering uit voortgekomen.”

De medewerkers van FrieslandCampina in Gerkesklooster hebben een belangrijke rol gespeeld in de snelle hervatting van de productie. Samen met gespecialiseerde bedrijven hebben zij in diverse teams gewerkt aan de schoonmaak en het herstel. Op 3 september 2014 kon voor het eerst na de brand weer kaas worden geproduceerd. De melkpoeder- en Valess-productie was al in de loop van augustus hervat. Andere FrieslandCampina kaasproductielocaties hebben een deel van de kaasproductie overgenomen.

Na afronding van de bouwactiviteiten zal de kaasproductie van FrieslandCampina in Gerkesklooster weer op het oorspronkelijke niveau van circa 57.000 ton kaas per jaar liggen. FrieslandCampina produceert in Gerkesklooster speciaalkazen als Slankie 20+, Mimolette, Goudse 4,5 kg, Edam en Geitenkaas. Daarnaast worden er Valess en melkpoeder geproduceerd. Circa een derde van de kaas wordt geëxporteerd. Op de locatie werken 175 personen.

FrieslandCampina heeft verder nog kaasproductielocaties in Workum, Marum, Bedum, Lutjewinkel, Balkbrug, Steenderen, Rijkevoort en Born.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top