dinsdag, april 13, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / FrieslandCampina en Bilfinger Efficiency bundelen de krachten voor bevordering energie-efficiëntie bij FrieslandCampina
FrieslandCampina en Bilfinger Efficiency bundelen de krachten voor bevordering energie-efficiëntie bij FrieslandCampina

FrieslandCampina en Bilfinger Efficiency bundelen de krachten voor bevordering energie-efficiëntie bij FrieslandCampina

  • Nederland
  • FrieslandCampina en Bilfinger Efficiency zijn op 7 september 2015 een strategisch partnerschap aangegaan. De organisaties gaan onder meer op groepsniveau nauw samenwerken en er wordt een basis gelegd om gezamenlijk duurzame doelstellingen te verwezenlijken, zoals een reductie van de CO2-uitstoot met 40 kiloton en verlaging van het energieverbruik. FrieslandCampina realiseert hiermee een energiebesparing van meer dan 6% per productielocatie. De eerste stap van het samenwerkingsverband wordt gezet in de vorm van het project 'ENCORE' (Energy Consumption Reduction and Efficiency). In de eerste fase van dit project worden maatregelen vastgesteld, opgesteld en toegepast om de energie-efficiëntie op vijftien productielocaties in Nederland en daarbuiten te verbeteren.
  • FrieslandCampina
  • http://www.frieslandcampina.com
  • mail@frieslandcampina.com
  • FrieslandCampina http://www.frieslandcampina.com/nederlands/news-and-press.aspx mail@frieslandcampina.com

“Dit is een van de grootste opdrachten ooit verstrekt in de Europese voedingsmiddelenindustrie voor een energie-efficiëntieproject “, aldus Peter Eilers, Voorzitter van de Executive Board van Bilfinger Efficiency GmbH.

Het project maakt deel uit van de implementatie van FrieslandCampina’s duurzaamheidsstrategie. Door middel van de zogenaamde ‘route2020′ en de doelstelling om klimaatneutrale groei te realiseren, richt de internationale zuivelonderneming zich vanuit strategisch oogpunt op duurzaamheid en klimaatneutrale productie. In dit kader heeft FrieslandCampina in het eerste kwartaal van 2015 een aanbesteding uitgeschreven voor een energiereductieprogramma. Bilfinger Efficiency werd vervolgens geselecteerd om gezamenlijk het concept en het definitieve contract te ontwikkelen.

“Energie-efficiëntie en duurzaamheid hebben binnen FrieslandCampina een hoge prioriteit. Bilfinger Efficiency is een deskundige partner die ons met zijn netwerk en ervaring kan helpen om op deze vlakken verbeteringen door te voeren,” aldus Hein Schumacher, CFO bij Koninklijke FrieslandCampina N.V.

Na ondertekening van de raamovereenkomst is de uitvoering van het optimaliseringsprogramma direct van start gegaan. Hierbij zijn verschillende ondernemingen van Bilfinger betrokken; de belangrijkste hiervan is het Nederlandse Tebodin B.V. (engineering & consultancy), dat onder meer verantwoordelijk wordt voor het projectmanagement.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top