vrijdag, september 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / FrieslandCampina en China Huishan Dairy Holdings voeren exclusieve gesprekken over een joint venture voor kindervoeding in China
FrieslandCampina en China Huishan Dairy Holdings voeren exclusieve gesprekken over een joint venture voor kindervoeding in China

FrieslandCampina en China Huishan Dairy Holdings voeren exclusieve gesprekken over een joint venture voor kindervoeding in China

  • Internationale
  • China Huishan Dairy Holdings Company Limited (‘Huishan’) en de Nederlandse zuivelonderneming Koninklijke FrieslandCampina N.V. (‘FrieslandCampina’) voeren exclusieve gesprekken over de opzet van een joint venture. Zij willen in de Volksrepubliek China gezamenlijk kindervoedingsproducten van hoge kwaliteit gaan produceren, op de markt brengen en verkopen. De joint venture stelt zich daarbij ten doel om een volledig geïntegreerde toeleveringsketen voor kindervoeding te exploiteren. Beide bedrijven zetten hun eigen bestaande kindervoedingsactiviteiten afzonderlijk voort.
  • FrieslandCampina
  • http://www.frieslandcampina.com
  • mail@frieslandcampina.com
  • http://www.frieslandcampina.com/nederlands/news-and-press/news/press-releases/2014-05-08-frieslandcampina-and-china-huishan-dairy-holdings-enter-into-talks-for-infant-milk.aspx

In deze joint venture brengen Huishan en FrieslandCampina allebei hun ervaring en expertise in op het gebied van de productie, marketing en verkoop van kindervoedingsproducten van hoge kwaliteit in de Volksrepubliek China. Huishan gaat aan de joint venture rauwe melk van hoge kwaliteit leveren die afkomstig is van eigen melkveebedrijven in China. De joint venture gaat kindervoedingsproducten produceren en op de markt brengen.

Beide bedrijven zetten hun eigen bestaande kindervoedingsactiviteiten afzonderlijk voort. Als zodanig blijft Huishan haar eigen merken op de markt brengen. De productie van FrieslandCampina’s merk Friso blijft exclusief in Nederland plaatsvinden. Ook blijft FrieslandCampina het zelf op de markt brengen.

Huishan en FrieslandCampina zijn ervan overtuigd dat de voorgenomen joint venture zal profiteren van hun productie-, verkoop- en marketingmogelijkheden. De ondernemingen werken al succesvol samen bij de productie van koffiecreamers.

Huishan is niet alleen een toonaangevende zuivelonderneming in de Volksrepubliek China, maar ook het meest verticaal geïntegreerde zuivelbedrijf aldaar. De activiteiten van Huishan omspannen de gehele waardeketen voor zuivel: van het telen en verwerken van luzerne en voedersupplementen tot en met melkveehouderij en verwerking en de verkoop van zuivelproducten onder het merk “Huishan”. De zuivelmerken van Huishan hebben het grootste marktaandeel in de noordoostelijke provincies van China.

In de Volksrepubliek China is FrieslandCampina bekend van het merk Friso, een premiummerk voor kindervoeding. Daarnaast verkoopt FrieslandCampina ingrediënten aan Chinese producenten van voedingsmiddelen en kindervoeding. In november 2013 hebben FrieslandCampina, Wageningen Universiteit & Researchcentrum en de China Agricultural University een Chinees-Nederlands onderzoeks- en kenniscentrum opgezet. Dit Sino-Dutch Dairy Development Centre stelt zich ten doel om in de Volksrepubliek China in de gehele zuivelketen de melkproductie, de veiligheid en de kwaliteitsniveaus te verbeteren.

De formele overeenkomsten zijn onderworpen aan ontbindende voorwaarden, zoals een bevredigende uitkomst van de due diligence, alsmede aan andere voorwaarden die bij dit soort transacties gebruikelijk zijn.

China Huishan Dairy Holdings Company Limited

Huishan is niet alleen een toonaangevende zuivelonderneming in de Volksrepubliek China, maar ook het sterkst verticaal geïntegreerde zuivelbedrijf aldaar. De activiteiten van Huishan omspannen de gehele waardeketen voor zuivel: van het telen en verwerken van luzerne en voedersupplementen, de productie van krachtvoer, de melkveehouderij en de zuivelverwerking tot en met de verkoop van zuivelproducten onder het “Huishan”-merk. Dit is een vertrouwd merk dat staat voor een hoogwaardige productkwaliteit en dat op een vlekkeloze staat van dienst op het gebied van productveiligheid kan bogen.

De historie van het merk “辉山 (Huishan)” kan worden teruggevoerd tot het begin van de jaren vijftig. Het werd voor het eerst gebruikt bij de verkoop van zuivelproducten nadat “辉山牧场” (Huishan Dairy Farm) in de Chinese provincie Liaoning was opgericht. Vandaag de dag beschikt Huishan, een van de oudste melkveehouderijen van China, over circa 30.000 ha. aan landbouwgrond voor de teelt van luzerne en andere voeders en exploiteert de onderneming meer dan 50 melkveebedrijven. Die herbergen niet alleen de grootste melkveestapel Jersey-koeien van China, maar ook de op een na grootste melkveestapel Holstein-koeien van het land. De melkveebedrijven van Huishan produceren rauwe melk die voldoet aan de EU-richtlijnen. De melkopbrengst neemt in de sector een vooraanstaande plaats in. Het Huishan-merk is met zijn vloeibare melkproducten marktleider in de noordoostelijke provincies van China. Voor meer informatie: www.huishandairy.com.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top