maandag, augustus 8, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / FrieslandCampina: Fruitteelt voor Appelsientje en CoolBest wordt duurzaam
FrieslandCampina: Fruitteelt voor Appelsientje en CoolBest wordt duurzaam

FrieslandCampina: Fruitteelt voor Appelsientje en CoolBest wordt duurzaam

  • Nederland
  • Intensieve samenwerking FrieslandCampina Riedel BV en Solidaridad FrieslandCampina Riedel B.V. en Solidaridad gaan samenwerken in het verduurzamen van de tropische fruitteelt. Dat kondigden zij aan op de dag van de officiële start van de World Juice Summit in Antwerpen. In Brazilië werken FrieslandCampina en Solidaridad samen bij het ondersteunen van sinaasappeltelers die fruit leveren voor Appelsientje.
  • FrieslandCampina
  • http://www.frieslandcampina.com
  • mail@frieslandcampina.com
  • http://www.frieslandcampina.com/nederlands/news-and-press/news/press-releases/2014-10-16-fruitteelt-voor-appelsientje-en-coolbest-wordt-duurzaam.aspx

Dat gebeurt via het programma Rural Horizon van Solidaridad, dat de boeren helpt bij het verbeteren en verduurzamen van hun productieproces. In India, waar de mango’s voor CoolBest groeien, richt de ondersteuning zich op de tijdelijke medewerkers. Sinaasappels en mango’s vertegenwoordigen bijna 80 procent van al het tropische fruit dat door FrieslandCampina wordt ingekocht.

Jeroen Kroezen, internationaal programma manager tropisch fruit van Solidaridad: “De samenwerking met FrieslandCampina levert niet alleen een duurzame fruitketen op, maar verbetert ook de positie van de betrokken boeren en biedt hen een beter perspectief.”

Marjan Skotnicki-Hoogland, director FrieslandCampina Riedel BV: “De samenwerking met Solidaridad sluit aan bij onze ambities op het gebied van het verbeteren van de positie van boeren en een duurzamere teelt, zonder concessies te hoeven doen aan de kwaliteit van onze producten. We kunnen het als FrieslandCampina echter niet alleen. Om een duurzaam resultaat te boeken is een sectorbrede aanpak en samenwerking met andere ketenpartijen noodzakelijk.”

Fruitteelt wereldwijd bedreigd

Bij de teelt en productie van sappen gaat het om wereldwijde ketens. Een groeiende wereldbevolking, ouder wordende boeren en schaarste van natuurlijke hulpbronnen vormen een grote bedreiging voor de mondiale fruitteelt. Daarnaast bedreigen slechte leef- en arbeidsomstandigheden, klimaatverandering, verkeerd bestrijdingsmiddelengebruik en andere problemen de productiviteit en kwaliteit van de fruitteelt in veel landen.

Door gebrek aan toekomstperspectief stoppen steeds meer boeren, met grote gevolgen voor de sector. Alleen door samenwerking in de keten kan er daadwerkelijk iets veranderen in de teelt van tropisch fruit. Daarom werken FrieslandCampina en Solidaridad in AIJN-verband (Europese branchevereniging) samen met andere sappenproducenten en ontwikkelingsorganisaties.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top