zaterdag, november 17, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / FrieslandCampina Indonesië steunt Dairy Village Programme
FrieslandCampina Indonesië steunt Dairy Village Programme

FrieslandCampina Indonesië steunt Dairy Village Programme

  • Internationale
  • Koninklijke FrieslandCampina heeft vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend met PT Perkebunan Nusantara VIII en Koperasi Peternak Sapi Bandung Utara (KPSBU) Lembang voor het verlenen van steun aan het Dairy Village Programme. Het programma is erop gericht de Indonesische overheid te helpen de nationale productie van verse melk in de periode tot 2025 met 50 procent te verhogen en zo het land zelfvoorzienend te maken in verse melk. De officiële ondertekening vond plaats op de productielocatie van FrieslandCampina in Ciracas in aanwezigheid van Sharon Dijksma, Staatssecretaris van Economische Zaken, en haar Indonesische collega Dahlan Iskan, de Indonesische minister van staatsbedrijven.
  • FrieslandCampina
  • http://www.frieslandcampina.com
  • mail@frieslandcampina.com
  • http://www.frieslandcampina.com/nederlands/news-and-press/news/corporate-news/2013-11-22-frieslandcampina-indonesia-supports-dairy-village-program.aspx

Twee speerpunten

Het Dairy Village Programme richt zich op het aanpakken van twee knelpunten: de beperkte beschikbaarheid van landbouwgrond en beperkte investeringsmogelijkheden. Door de beperkte beschikbaarheid van landbouwgrond kunnen kleine boeren hun bedrijf niet uitbreiden en is het voor beginnende melkveehouders niet mogelijk om te starten, omdat het aanbod van veevoer en de productieopbrengst te gering zijn. Bovendien maken de kleine omvang van boerderijen en de beperkte arbeids- en investeringskansen het voor kleine boeren moeilijk om een lening te krijgen. Deze problemen kunnen worden verholpen door kleine boeren toegang te geven tot genoeg landbouwgrond en ze te steunen bij het opzetten van strategische samenwerkingsverbanden met andere boeren, zodat ze toegang tot financiering kunnen krijgen en kunnen investeren in huisvesting en mechanisatie.

Faciliteit Duurzaam Ondernemen en Voedselzekerheid

Het Dairy Village Programme wordt ondersteund door de Faciliteit Duurzaam Ondernemen en Voedselzekerheid (FDOV) van de Nederlandse Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en is een samenwerkingsverband tussen Koninklijke FrieslandCampina en haar dochteronderneming Frisian Flag Indonesia, KPBS Pangalengan, KPSBU Lembang, The Friesian, DLO/Wageningen Universiteit en Agriterra. De FDOV is in juli 2013 gestart in Lembang en helpt ruim 10.000 lokale melkveehouders hun dagelijkse zuivelproductie te verbeteren, zowel wat betreft kwantiteit als kwaliteit.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top