zondag, juli 21, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / FrieslandCampina Vietnam belangrijke partner in ontwikkelen duurzame zuivelzones
FrieslandCampina Vietnam belangrijke partner in ontwikkelen duurzame zuivelzones

FrieslandCampina Vietnam belangrijke partner in ontwikkelen duurzame zuivelzones

  • Anderen
  • FrieslandCampina Vietnam heeft een officiële, baanbrekende ceremonie gehouden op 16 juli voor de start van de realisatie van een 'zuivelzone' in de Moc Bac gemeente, Duy Tien District, in de Ha Nam provincie. Deze ceremonie markeert een belangrijke mijlpaal en is een eerste stap in de ontwikkeling van duurzame zuivelzones in Vietnam.
  • FrieslandCampina
  • http://www.frieslandcampina.com
  • mail@frieslandcampina.com
  • http://www.frieslandcampina.com/nederlands/news-and-press/news/corporate-news/2014-07-24-frieslandcampina-vietnam-main-partner-in-development-of-sustainable-dairy-zones.aspx

Het is project is een samenwerkingsverband van FrieslandCampina, Wageningen UR, diervoederbedrijf De Heus, The Friesian Agro Consultantcy, Fresh Studio, de Ha Nam overheid en de Nederlandse overheid, met de Faciliteit Duurzaam Ondernemen en Voedselzekerheid (FDOV). Dit project loopt van 2014 tot 2018 en richt zich op het ontwikkelen van gespecialiseerde zuivelzones voor familiebedrijven, die bijdragen aan voedselveiligheid, banen creëren en melk import verminderen.

De verwachting is dat de komende vijf jaar drie zuivelzones worden ontwikkeld. Iedere zone zal ongeveer 50 zuivelbedrijven tellen, die minstens zeven miljoen kilogram verse melk per jaar produceren en 345 banen opleveren. Over vijf jaar zal ieder bedrijf een kudde van 50-80 koeien hebben en gebruik maken van grasland en maïsvelden om de dieren te voeren. Daarnaast helpt het project met training, het opzetten van de productieproces voor veevoer en financiële diensten voor de deelnemede boeren.

Als hoofdpartner van het project, houdt FrieslandCampina Vietnam zich bezig met management, uitvoering en directe investeringen. FrieslandCampina zal: drie gespecialiseerde zuivelzones realiseren, met twee pilot zuivelbedrijven per zone; boeren ondersteunen bij kredietverstrekking; technisch advies geven en boeren daarin trainen; inkoop en controle van systemen ontwikkelen waarmee de kwaliteit van melk geborgd kan worden en waarmee verse melk tegen competitieve prijzen kan worden geleverd.

De zuivelzone in Ha Nam wordt gezien als een goed voorbeeld van een publiek-privaat partnerschap vanwege de nauwe samenwerking met de nationale en provinciale overheden, zoals het Ministerie van Agricultuur en Rurale Ontwikkeling, de volksvertegenwoordiging van de Ha Nam provincie en de afdeling Agricultuur en Rurale Ontwikkeling van de provincie.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top